Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 15 Ocak 2021, Cuma 09:00:46 tarihinde eklendi. 8299 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BİLMEK İSTİYORUZ. - HAYRİ AKPINAR

BİLMEK İSTİYORUZ.

 

Siyasetçi; Bir ideolojinin hayata uyarlanmasında adil ve hakkaniyetli duruş sergilemesi ile başarıya ulaşır. Şahsi hırs, kibir ve ben yaptım oldulara  yer yoktur. Siyasetçi; aklın yolunda cesaret ile yürüyendir.

                  Lüleburgaz Belediyesi; Halkın yakinen takip ettiği, İşçi sendikası ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde yetkisini SODEM SEN’e ve onun Genel sekreteri Cahit Korkmaz’a  devrederek topu taca attı. Peki kim bu SODEM SEN ve Cahit Korkmaz ?

         Sosyal Demokrat Kamu işverenleri sendikası (SODEM SEN) CHP’li belediyeler tarafından 2019 yılında kuruldu. Yazılı amacı Belediye başkanlarını sendikal faaliyetler hakkında eğitmek ve üye Belediyeler adına (işveren olarak) toplu sözleşmelerde temsil etmek olsa da, gerçekte Toplu sözleşmelerde Emekçiler ile Belediyeler arasında sorun çıktığında sorumluluğu SODEM SEN alarak Başkanların siyaseten yıpranmamaları ve kariyerlerini korumayı sağlamak demek daha doğru olur. Eğer anlaşmalar sorunlu olursa aynı başkan bir dahaki seçim vaadinde “sizi SODEM SEN zulmünden kurtaracağım” derse şaşırmamak gerekir. Bu sendikanın Kurucusu ve Halen Başkanı İzmir Büyükşehir Belediye bşk Tunç SOYER ve  Genel sekreteri de Cahit Korkmaz.

         Cahit Korkmaz 2014 ve 2019 yıllarında AKP’den 2 defa belediye başkan aday adayı olmuş ve hadi ordan senden Başkan olmaz denmiş ve reddedilmiş. En iyi söylemi de “Parti Çizgimden asla taviz vermem”  tam bir AKP askeri. CHP Genel Merkezinin bundan haberi var mı bilmem ama yoksa da Lüleburgaz da binlerce CHP gönüllüsü, emekçi ve emekçi dostu haykırıyor ”Duyun Lütfen” ve söyler misiniz CHP’sinde hiç mi bu liyakate sahip adam yok. Anlaşılır gibi değil.

         Sayın Başkan Murat Gerenli; Yaptıklarınızda, Konuşmalarınızda bizim anlayamadığımız bir şey varsa, ya da Bütçe yetersizliğiniz söz konusuysa Çıkın size oy vermiş Halkın ve Emekçi çalışanlarımızın karşısına meramınızı anlatın. Emin olun bu Halk ve emekçilerimiz sizi anlayacaktır.

         Şimdi bilmek istiyoruz!

         *SODEM SEN kurucusu ve halen başkanı Tunç SOYER toplu sözleşme yetkisini SODEM SEN’e devretmemiş görüşmelere bizzat katılarak anlaşma sağlamışken siz bu durumu sorgulamadınız mı, Hangi gerekçe ve neden ile Yetkinizi SODEM SEN’e devrettiniz. Genel Sekreter AKP’li Cahit Korkmaz’ın atanacağını bilemeyebilirsiniz, öğrendiğiniz anda neden sorgulamak ve Yetki devrinden vazgeçmediniz.?

         *Kırklareli, Babaeski, Vize ve Ahmetbey belediye başkanları Bizzat görüşmelere katılarak Emekçileri ile uzlaştıklarını bildiğiniz halde, Siz aynı cesareti neden göstermediniz?

         *Hatırlatmak isteriz, Toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken ve sonuçlanana kadar Sendika emekçileri slogan atma, Pankart taşıma hakkına ve özgürlüğüne sahiptir. Meclis toplantısında bundan şikayet etmeniz yersizdir ve Bir sosyal demokrat parti Belediye başkanı olarak alınganlığınızı anlamakta mümkün değildir.

         *Emekçilere önerdiğiniz  3.502. TL Teklifinizin ayrıntılarını açıklayınız, Halkın yanlış anlamasını ve muhaliflerin haksız düşünceler, söylemler yapmasını önleyiniz. Parti genel başkanınızın en az 3.100 TL net ücret artı sosyal haklar söylemini hiçe saymanızın haklı gerekçesi vardır umarım. Ve yine umarım bu tavrınız parti kararlarına uymamak olarak algılanmaz.

         *Emekçileri halka, Eğer doğruysa Partinizin sosyal demokrat duruşuna yakışır şekilde emekçilere destek veren  İlçe teşkilatını ve İl, ilçe delegelerini parti Genel Başkanlığına şikayet etmeniz biliniz ki hiç yakışık alır tavır değildir. Sıkışırsan bizi ara diyen ağabeyleriniz yoksa tabii.

         *işinizin zor ve yıpratıcı olduğunu biliyoruz, Ancak Lütfen sakin ve uzlaşmacı yaklaşımlarınızda vazgeçmeyiniz. Kavga söylem dili kimseye bir şey kazandırmaz. Size de yakışmaz

         * Tavsiye ederiz; Sayın Başkan, hemen SODEM SEN’e verdiğiniz  toplu sözleşme yetkisini iptal edip sözleşmeye bizzat oturunuz, madem söylediğiniz  gibi aileyiz, Bu sorunu çözün başkan yoksa bu sınavdan sıfır alacaksın.

         Vatandaş ekonomik şartlar altında ezilirken, Pandemi gırtlağımıza sarılmışken güzelim şehrimizde  ”Ölümüz bir değil ki ağlayalım, Delimiz bir değil ki bağlayalım” durumuna düşmeyelim.

          Hepimize Sosyal Demokratlık dersi vererek İşçinin emekçinin yanında olmayı görev saymış, hak ve adaletin kimin için olduğuna bakmaksızın mücadele etmiş gerçek CHP’liler bu sınavdan tam not almışlardır.

         CHP İlçe Başkanı Devrim Gündüz ve yönetim kurulunun duyarlı üyelerini, İl, ilçe delegeleri,görevde yada muhalif tüm üyelerini ve gönüllülerini yürekten kutluyorum.

          Gösterdiler ki, siyasi yarış başka; CHP, Hak, Adalet ve özgürlük için savaşmak başka.

        

                                                               

Yazdır Paylaş
Diğer HAYRİ AKPINAR Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek