Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 13 Ocak 2021, Çarşamba 09:03:29 tarihinde eklendi. 4386 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KARGADAN KILAVUZ … - Özgür Kaya

 KARGADAN KILAVUZ …

 

Bu günlerde Lüleburgaz’da en çok sorulan soru; bölgemizde ki bütün belediyeler işçileriyle toplu sözleşmeleri tamamlarken, Lüleburgaz Belediyesi’nde temizlik işçileri ile toplu sözleşme neden tamamla-na-mıyor?

Belediye yönetimi sürekli asgari ücreti işaret edip ‘’sürdürülebilir ücret politikası gibi’’ Neo-liberal bir söylemi gündemde tutmaya çalışırken, DİSK masaya kendi oturmayan belediye yönetiminden, belediyenin yetki devrettiği SODEMSEN’den ve toplu sözleşme görüşmelerini yürüten SODEMSEN Genel Sekreteri Cavit Korkmaz’dan şikâyetçi. Bizde sendikanın itirazına yakından baktığımızda aslında bugüne kadar bilmediğimiz bazı enteresan bilgilere ulaştık.

 Sendikanın görüşmelere katılmasına itiraz ettiği SODEMSEN’in Genel Sekreteri  Cavit Korkmaz siyasete yabancı bir isim değil. Uzun süre Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’nda yöneticilik yapmış olan Cavit Korkmaz 2004 yerel seçimlerinde ve 2019 yerel seçimlerinde AKP Safranbolu Belediye Başkan aday adayı olmuş. 2018 yılında yayınladığı adaylık videosundaki konuşmada ; ‘’asla çizgimden bu zamana kadar ödün vermedim, … 2004 yılında AK Partiden Safranbolu’ya aday adayı oldum 2018 yılında 14 yıl sonra yine AK Partimizden adayım. Allah bana zik zag yapmayı asla nasip etmesin.,..’’ diyerek kendini ifade ediyor. O gün Safranbolu’da AKP Belediye Başkan adayı olamayan Cavit Korkmaz bugün İşveren Sendikasının Genel Sekreteri olarak CHP’li Lüleburgaz Belediyesi’ni temsilen temizlik işçilerinin toplu sözleşmesi için sendikanın karşısında oturuyor.

2004-2019 AKP Safranbolu Belediye Başkan aday adayı olan ‘’çizgisinden ve badem bıyıklarından asla ödün vermeyen’’ SODEMSEN Genel Sekreteri’nin hazırladığı toplu sözleşme teklifi ise Canlı yayınlanan Lüleburgaz Belediye meclis toplantılarında sert tartışmalara sebep oluyor. CHP’li Belediye Başkanı, Belediye yönetimi ve ‘’bazı’’ CHP’li Meclis üyeleri Cavit Korkmaz’ın hazırladığı teklife sahip çıkarken,  AKP’li meclis üyeleri bu teklife karşı çıkıyor. AKP’nin 18 yıllık işçi politikaları belli iken Lüleburgaz’da AKP’li Meclis üyeleri temizlik işçilerin yanındaymış gibi gözükerek ‘’mahalledeki’’ AKP oylarını ve dolayısıyla da Kırklareli’nden 1(bir) AKP milletvekili çıkarmayı garanti altına alıyor.

Bizler şaşkın şaşkın olan biteni takip ederken, (galiba yoğun işlerinden dolayı) CHP İl ve İlçe Başkanlığı ile diğer yöneticilerden tek cümle çıkmıyor, Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu suskun, kent konseyi suskun, diğer sendikalar şaşkın. Lüleburgaz halkı yanlış nerde diye sorarken, Lüleburgaz Belediyesi temizlik işçileri 18 Ocak 2021 Pazartesi saat 13.00’te Belediyenin önüne toplanacaklarını ve eylemleri büyüteceklerini açıklıyor.

Bizde son günlerde hem parti içindeki yaşanılanları, Cumhuriyet Halk Partisinin Lüleburgaz’da düştüğü (düşürüldüğü) durumu üzüntüyle takip ediyoruz.

Elimizden ancak yazmak ve anlatmak geliyor. Her şeye rağmen yazmaya ve yöneticileri uyarmaya devam ediyoruz. Dikkat edin; kılavuzu karga olanın sonu berbat olur…

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Özgür Kaya Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek