Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 11 Ocak 2021, Pazartesi 09:14:31 tarihinde eklendi. 4396 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Basın Özgürlüğü’nde 154. Sıradayız - Ertan Bayer

Basın Özgürlüğü’nde 154. Sıradayız

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü idi dün. 1961 Anayasası’ndan sonra kabul edilen bu gün ile birlikte Gazetecilere büyük haklar tanınmıştı. 12 Eylül 1980 Darbesi ardından yapılan 1982 Anayasası ile  Gazetecilerin Özgürlükleri de sınırlandırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Basın Özgürlüğü sıralamasında 2002 yılında 180 ülke arasında 78. Sırada yer alırken 2019 yılında 157. Sırada yer aldı.  2020 yılında ise 3 sıra yukarıya yükselerek 154. Sırada yer aldı. Bu sıralamanın 2021 yılında da yükselmesini temenni ediyoruz.

Şimdi “Basın özgürlüğüne saygı duymayan parti kimdir?” dediğimizde herkes iktidar partisi ve onun küçük ortağını söyleyecek ama çok yanılacak. Çünkü bizler Lüleburgaz’da görev yapan basın mensupları olarak kendisini demokrasinin beşiği olarak nitelendiren partilerin içerisinde ki bazı yöneticilerden de büyük tahammülsüzlük gördük.

Kendisinin yaptığı çalışmaları anlatan 900 tane haber yaptığınızda bize bir teşekkür bile etmeyen ama onu eleştiren bir haber yaptığınızda “Bana hakaret ediyor” diyerek dava açan belediye başkanı gördük.

Ağzından demokrasiyi, şeffaf yöneticiliği, düşüncelere saygıyı düşürmeyip anlaşma yaptığı kuruluşu arayıp “Greve çıkan işçilere nasıl ceza verebilirim ?” diye soran yerel yöneticileri gördük.

Başka düşüncelere saygısı olmayan siyasi parti başkanları ve milletvekilleri gördük, dernek başkanları gördük. Yani basın özgürlüğüne saygı duymak başkanın fikirlerine saygı duymakla başlar. Evde başka, çarşı başka davrananın maskesi de en kısa zamanda düşer.

Bizler tüm ülkemizde yaşayan tüm halkımızın şiddet kaynaklı olmayan düşüncelere katılsın katılmasın ama saygın göstersin istiyoruz. Herkes düşüncesini her ortamda rahat rahat açıklasın istiyoruz.

Basın özgürlüğüne, insanların özgürlüğüne, hayvanların yaşama hakkına  saygı duyan bir toplum olmamızı istiyoruz.

Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sağlıklı günler diliyoruz.   

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek