Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 06 Ocak 2021, Çarşamba 09:25:53 tarihinde eklendi. 2325 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

OLDUĞU GİBİ KABULLENMEK - Burcu Çalışkan

OLDUĞU GİBİ KABULLENMEK

 

Çevrenizdekileri sizin gibi olmadıkları, düşünmedikleri ya da hareket etmedikleri için ne kadar sıklıkla yargıladığınıza bir bakın. Vaktinizi ve enerjinizi, ne kadar başkalarına sinirlenerek harcadığınıza da.

Çoğu zaman, doğru olanın kendimiz olduğunu düşünerek, bizim gibi olmayanları yanlış olmakla suçlarız. Ne var ki, bu yargılama sürecinin sonucunda; sadece yargıladıklarımızı değil, kendimizi de incitiriz.

Çevrenizde bulunan insanları, yakınlarınızı ve sevdiklerinizi oldukları gibi kabul edebilirseniz;

Sağlıklı ilişkiler kurabilirsiniz. Çünkü böylece aranızda yaşanabilecek anlaşmazlıkları ve kırgınlıkları en aza indirebilirsiniz.

Daha samimi ilişkiler kurabilirsiniz.  Çünkü, çevrenizdekiler, onları oldukları gibi kabul ettiğinizin farkına vardıklarında, aranızdaki güven duygusu artar. Karşınızdakini kontrol etme arzunuzdan azaldıkça, ilişkilerinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Gelişir ve olgunlaşırsınız. Çünkü, başkalarını kabul ettiğinizde, onların hatalarına ya da kusurlarına odaklanmak yerine kendinize odaklanmak için zamanınız kalır. Hayatınıza huzur ve dinginlik hakim olur.

Çevrenizdekileri olduğu gibi kabul edebilmek için;

Düşüncelerinizi gözden geçirin. Çoğu zaman çevremizdekileri yargılarken bunun farkında olmayız. Bir dahaki sefere bu durumu fark ettiğinizde, enerjinizi yargılayıcı düşüncelerinizden kurtulmak ve kabullenici olmak için kullanın.

Olumlu yönlerine odaklanın. Çevremizdekileri oldukları gibi kabul edemememizin en büyük nedeni, kendimizi onlarla kıyaslıyor ve onların kusurlarını arıyor olmamızdır. Başka birinin neden sizden farklı olduğuna odaklanmak yerine, onun kişiliğindeki, seçimlerindeki ve davranışlarındaki olumlu yönlere odaklanmaya çalışın.

Doğru/yanlış ayrımı yapmayın. Dünyayı siyah ve beyazdan ibaret olarak görmeyin. Çünkü aslında, griler de oldukça fazla. Herhangi bir şeyi olduğu gibi kabul edebilmek için, doğru veya yanlış ayrımına sokmayın.

Kendinizi yargılamayın. Başkalarını yargılamamız, çoğu zaman kendi kendimize yaptığımız eleştirilerden kaynaklanır. Kendinizi doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi yapmaya zorlamaktan vazgeçtiğinizde, başkalarını da baskı altına almaktan vazgeçebilirsiniz. Çünkü kendinizi yargılamamak, kabul etmenin ilk adımıdır.

Şimdiye odaklanın. Kabul etme konusunda yaşadığınız zorluğun nedeni, bir şeyleri geçmişle kıyaslamanız olabilir. Hayatınızı geçmişi düşünerek şekillendirmek yerine, şimdiye odaklanın.

Onların gözünden bakın. Başkalarının sizi yargılaması ve olduğunuz gibi kabul etmemesi durumunda neler hissedeceğinizi düşünün.

Hepimiz yargılamayı ve eleştirmeyi seviyoruz. Ve çoğu zaman önyargılarımızı onların ne hissedeceğini düşünmeden başkalarına yöneltiyoruz. Kendimizi başkalarının üzerinde üstünlük kurma isteğimizden kurtarabilir ve herkese kendimize davranılmasını istediğimiz gibi davranırsak, işte o zaman çevremize uyum, sevgi, huzur ve anlayış hakim olur.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın…

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek