Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 28 Aralık 2020, Pazartesi 09:20:06 tarihinde eklendi. 4348 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dünya tarihi 2020 yılını unutamayacak - Ertan Bayer

Dünya tarihi 2020 yılını unutamayacak

 

2020 yılından önce bizler maskesiz gezebiliyorduk, sevdiklerimizle öpüşüp tokalaşbiliyorduk. Ailemize sarılıp onları kucaklayabiliryorduk.  Arkadaşlarımızla bir yerlere gidip rahat bir şekilde bir şeyler yiyip içebiliyorduk,  canımız istediği zaman sokağa çıkıp rahat yolculuklar yapabiliyorduk.

Ancak bunların güzel bir lütuf olduğunu anlamıyor ve bu yaptıklarımızın kıymetini bilmeden gereksiz yere mutsuz olup çevremize de mutsuzluk saçıyorduk. Yani sahip olduklarımızın kıymetini bilmiyorduk.

Ne zamana kadar?

- 2020 yılında Coronavirüs Covit 19 ile tanışana kadar. Öyle bir hastalık çıktı ki arkadaşlarımızla oturmaya, ana-babamızla kucaklaşmaya hasret kaldık. Bu hastalık tüm gündemleri unutup bizlere “HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK GERİSİ HİKAYE” demeyi öğretti. Ve zengin fakir ayrımı da yapmadı.

Bu hastalıktan ders çıkaranlar geçmişte boş yere üzüldüklerini, kendilerini boş yere yıprattıklarını düşünmeye başladı. Yine bu hastalıktan ders çıkaranlar eskiden kızdığı birçok olaya kızmamayı öğrendi. Ama ders çıkarmayanlar ise ya hayatını kaybetti, ya da hala kendisini boş yere üzmeye devam ediyor. 

Şimdi diyoruz ki; insanlık kötü olaylardan ders çıkarttıkça gelişebilir, yeni firikleri ortaya çıkar.  Bizler de bu hastalıktan ders çıkarmalı ve sağlığımızın kıymetini bilmeliyiz. Oksijen tüpüne bağlı kalmadan nefes almanın bile çok büyük ayrıcalık olduğunu görmeli ve değmeyecek konular için hem kendimizi hem de çevremizdeki insanları kırmamalıyız.

 Dünya tarihi 2020 yılını unutamayacak. 2021 yılı ne getiriyor bilemiyoruz. Ama güzel şeyler umuyoruz. En azından bu hastalıktan önceki günlerimize geri dönmek istiyoruz.

Hürfikir gazetesi olarak tüm okurlarımızın yeni yılını kutluyor, 2021 yılının bizlere sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek