Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 22 Aralık 2020, Salı 09:10:30 tarihinde eklendi. 3196 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HAKEMLER VE FUTBOL - Metin Dikener

HAKEMLER VE FUTBOL

 

Kırklareli Bölgesi Resmi Lig maçlarında Lüleburgaz Adalet Takımında futbol oynadığım yıllardı. Bölgemizde ne gençler ne de diğer amatör ligleri daha kurulmamıştı. 8 takımın mücadele ettiği bir lig oynanıyordu. İşte o takımlar: 1. Alpullu Şekerspor,

2. Kırklareli Başakspor, 3. Kırklareli Gençlik, 4. Lüleburgaz Adalet, 5. Lüleburgaz Yeşilova, 6. Babaeski Gençlik, 7. Pehlivanköyspor, 8. Mandıra Adaspor.

Maçlarımızı iç saha olarak Alpullu. Deplasman olarak da Kırklareli Atatürk stadında oynuyorduk. Maçlarımızı idare eden hakemlerin tamamı Kırklarelili idi. Takımlarda süper kaliteli futbolcular vardı. Bunda en büyük etken Türkiye’de 2’inci ve 3’üncü profesyonel liglerin daha kurulmamış olması, o klas futbolcuların amatör kümelerde oynaması. En fazla ilgi duyulan, seyirci rekoru kırılan maçlar Kırklareli’nde K.Eli  Başakspor, K.Eli Gençlikspor. Alpulluda ise L.Burgaz Adalet ve L.Burgaz Yeşilova takımları arasında oynanan maçlardı. Bu takımların Alpullu Şekerspor ile oynadığı maçlarda seyircinin ilgisini çekiyordu. Alpullu Şekerspor süper profesyonel bir takım gibiydi. İş vererek istediği futbolcuyu transfer edebiliyordu. Kendi sahasında  antrenörleri nezaretinde düzenli antreman yaparak maçlara çıkıyordu. Galatasaray takımı Alpullu’ya gelerek kamp ve de Şekersporla hazırlık maçı da yaptı. Bu maçı seyrettim. Yılların kalecisi Turgay Şeren bu maçta santrafor oynadı. Kırklareli’nde  Adalet takımı ile oynadığımız Başakspor ve Gençlikspor maçları zevkli ve kaliteli idi. Kalabalık bir seyirci tarafından izleniyordu. Seyirci iyi futbol oynayan takım ve futbolcuları çok seviyordu. Bölgemizin en ilgi duyulan ve sevilen hakemlerden birisi de lakabı ile TOTO Kemal Örge ağabeyimiz idi. Biz O’nu O’da bizi çok seviyordu.

Ehh.. zamanında Kırklareli Başakspor forması giymişti. Sahaya saçlarını taramadan biryantin sürmeden çıkmazdı. Kırklareli’de bir Başakspor maçında Adalet takımında Kaptanımız Mehmet Tezel tüm rakiplerini çalımlayarak çizgiden bir top çıkardı bana da bu topa dokunmak kaldı. Bu nizami gole Kemal ağabeyimiz düdük çaldı. Ofsayıt değil faul yok ama gol iptal. Biz güldük ama o bizden daha fazla güldü. Çünkü o golün nizami olduğunu bizden daha iyi biliyordu. Ama o yine de bölgemizin en sevilen takdir edilen hakemlerden biriydi. Yıllar geldi geçti. Kemal ağabeyimiz kurulan profesyonel liglerde maçlar yönetti. Hakemliğinin son senesi idi. Ben de profesyonel liglere veda etmiş amatör kümede Lüleburgaz Gençlikspor’un hem antrenörü hem de futbolcusu olarak futbola devam ediyordum. Alpullu’da Şekerspor ile oynuyoruz. İyi bir takımız. 1-0 da galip  durumda bir faul atışında verilen pası alan, götürdüğü topu gol yapan Şekersporlu futbolcu en az 7-8 metre ofsayıt idi. Bu pozisyonda rakip sahada kalan maçımızın hakemi Kemal Örge ağabeyimiz bayrak kalkmayınca oyunu devam ettirdi. Ben bu net ofsayıtı gördüğüm için çok sinirlendim, koşarak yan hakemine gittim. Bayrağı elinden alıp yan hakem gibi bak ofsayıtı böyle göstereceksin dedim. Sonra bayrağı verdim. Kemal ağabeyin yanına koşarak gittim. Ya Kemal ağbi böyle net bir ofsayıttan gol yememiz senin klasına yakışıyor mu dedim. Kemal ağbi direkt kırmızı kartla beni oyundan atması gerekiyordu. O gol diyerek santrayı gösterdi. Kemal ağbi benim bu konuda doğru söylediğimi de biliyordu. Oyundan  atılmadan maç  devam etti. Bu yılların getirdiği bir ağbi kardeşliğin en güzel göstergesi idi. Kemal Örge ağabeyimizi saygı sevgi ve rahmetle anıyorum. Kırklareli Bölgesinin yetiştirdiği ve de maçlarımızı idare eden daha bir çok değerli hakemlerimiz var. Ne kadar çok sevildiklerini, ne kadar dürüst maç yönettiklerini dile getireceğim. Anlatıcaklarım yeni yetişen genç hakem kardeşlerimize örnek olsun. Arkadaşlığın ve sahada adaletle maç yönetmenin başka olduğunu görsünler.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek