HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 22 Aralık 2020, Salı 09:09:39 tarihinde eklendi. 1344 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

- Doğukan Önal

 

TARİHİN DÖNÜM NOKTASI " SULTAN FATİH'E DÜZENLENEN SUİKAST"

Değerli okurlarım,

Türk ve Cihan tarihinin en mümtaz şahsiyetlerinden biri olan Fatih Sultan Mehmed Han, Peygamber Efendimizin hadisi şerifine nail olarak, cağ açıp çağ kapatarak, Türk'ün timsali olmuş bir zattır.

Onu Fatih yapan, cengaverliğinden ziyade müthiş bir zekâya sahip olması ve siyaseti çok iyi bilmesidir. Tahta ilk geçtiğinde 12 yaşında olan Sultan, Haçlıların bir donanma ile üstlerine geleceğini öğrendiğinde babası Murad han'a şu zekâ dolu veciz sözleri yazmıştır;

" Eğer padişah siz iseniz gelip ordunun başına geçiniz, eğer padişah ben isem emrediyorum gelip orduyu komuta ediniz"

Sultan, ikinci kez tahta geçtiğinde ise yıllardır hayalini kurduğu şehir olan İstanbul için fetih çalışmalarına başladı, ilk olarak bizans ve karaman beylikleri ile sulh temin ederek olası bir kuşatma da kendisine bir tehdit gerçekleşmemesi için diplomatik bir siyaset yürüttü.

Fetholunamaz denilen İstanbul'u büyük bir inanç ve azim ile kuşattı, aynı zamanda iyi bir mühendis olan Fatih Havan topu çizimlerini yaparak, ilme ne denli vakıf olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Yönünü batı Romaya çevirmişti ki, kendi kumandan ve vükelasına haber vermediği bir sefer sırasında genç yaşında vefat etti. O günden bu güne Fatih Sultan Mehmed Han'ın güzergahı neresiydi tartışıla gelmiştir. Acaba nereyi fethedecekti?

Ama bir diğer ilginç olayda Padişahın vefat ettiği gün, Hekimbaşı Yakup Paşa yeniçeriler tarafından katledildi.

Kim bu Yakup Paşa?

Asıl adı Maestro Jacobo olan yahudi asıllı biri. Sultan Fatihe, ilaç olarak Köpekleri itlaf etmekte kullanılan maddelerden tatbik ettiği ve kendisini şehid ettiği tarihi vesikalarda sabittir.

(Aşağıdaki belgeler, verilen ilaç ve dozunun vesikasıdır).

Demem o ki kıymetli okurlarım;

Cihan tarihinde Türk milleti ne zaman garp alemine üstünlük sağlamaya başlasa kahpece ve sinsice saldırı ve suikastler ile önü kesilmeye çalışılmıştır.

Ve şüphesiz ki Tarihin en can alıcı özelliği belli dönemlerde tekerrür etmesidir.

Fatih genç yaşında vefat etmese idi şayet, Türk milleti kızılelmasına ulaşabilir miydi? Bilinmez.

Bilinmesi gereken tek şey zannımca; Tarihten ders alıp tekerrür ettirmemek.

Baki selam ve hürmetler.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek