Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 30 Kasım 2020, Pazartesi 09:20:39 tarihinde eklendi. 4820 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CEZA DEĞİL ÖDÜL SİSTEMİ OLMALI - Ertan Bayer

CEZA DEĞİL ÖDÜL SİSTEMİ OLMALI

 

 18 Kasım 2019 tarihinde Çin’de ilk Coronavirüs  Covit-19 vakası Çin’de görülmesinin ardından 1 Ocak 2020 tarihinden sonra da  Avrupa’yı ve Amerika’yı etkisi altına almıştı.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın beyanına göre  ilk vaka 11 Mart 2020 tarihinde  görülürken, ilk ölümde 17 Mart 2020 tarihinde gerçekleşmişti.

Covit 19 ile mücadele ederken, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da en fazla duyduğumuz kelime YASAKLAR olmuştu. Ama ülkemizde çok fazla duyduğumuz dünyanın diğer ülkelerinde ise daha az duyduğumuz kelime de CEZA olmuştu.

Avrupa ülkeleri, Amerika ve İngiltere, evde kalan sokağa çıkmayan vatandaşlarının tüm ekonomik ihtiyaçlarını karşılayıp gıda yardımı yaparken bizde ön plana çıkan mücadele şekli önce cezalar sonrada minarelerden yapılan anonslar oldu.

Oysa bu dönemde bir çok fabrika kapandı, bir çok esnaf dükkanına kepenk vurdu.  Yöneticilerimizden çok azı bu mağdur insanların dertlerini çözmek için uğraştı. Birçoğunun derdi bu kriz dönemi fırsata çevirip para kazanmak oldu.

Biz diyoruz ki; “Coronavirüs Covit 19 ile mücadele bu şekilde olmaz. CEZA yerine ÖDÜL sistemi uygulanmalı. Sokağa çıkana CEZA kesmek yerine sokağa çıkmayan vatandaşlarımızın devlet ve yerel yöneticilerimiz tarafından ilaç, temizlik maddesi ihtiyaçları karşılanmalı.  Faturaları ödenmeli, kredileri faizsiz ertelenmeli. Mümkünse ekonomik destek de verilmelidir

İşte o zaman vatandaşlarımızın sokağa çıkmadığını bu virüsü atlatana kadar evde kaldığını göreceğiz.

Sağlıklı günler dileğiyle, kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek