Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 28 Kasım 2020, Cumartesi 09:09:33 tarihinde eklendi. 2994 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İRİNİ OPERASYONU TÜRKİYE’YE TEHDİTDİR - Servet Şenyiğit

İRİNİ OPERASYONU TÜRKİYE’YE TEHDİTDİR

 

 Yunan bir komutan tarafından sevk ve idaresi gerçekleştirilen Hamburg isimli Alman fırtakeyni Türk bayraklı ve Türk personelli Rosaline A isimli gemiyi uluslararası hukuka aykırı olarak uluslararası sularda durduruyor ve silahlı Alman askerleri, gemi personelini esir alarak gemide arama yapıyorlar. Unutulmamalı ki Türk bayraklı bir gemi Türk toprağı demektir.

 Rosaline A gemisi nereye gidiyor? Türkiye’den yüklediği insani yardım ve inşaat malzemelerini Libya’nın Misurata limanına götürüyor. Dayanıksız gerekçelerle haksızca ,pervasızca ve çaresizce  ,ambarlar, konteynerler ve personelin ceplerine kadar tüm gemi aranıyor fakat hiçbir suç unsuru bulunamıyor.

 Birleşmiş Milletler ve uluslararası kural, hüküm ve hukuka aykırı olarak, Libya UMH  hükümetinin ve bayrak devleti Türkiye’nin haberi ve izni olmadan yapılan bu hareket açıkça düşmanca bir harekettir. Deniz haydutluğudur. E. Amiral Cem Gürdeniz’in dediği gibi ;”savaş ilanının alt kademesidir. Bu olay bir çuval geçirme gibi bir şeydir.” Ülkemize ABD’den sonra bu kez de AB çuval geçirmiş bulunuyor.

 Bu olay, Türkiye’nin Avrupa’daki yerini tanımlamaktadır. Fransa ,Yunanistan ve GKRY , AB üyesi devletlerdir. Bu devletlerle birlikte ABD ve İsrail , Türkiye’ye karşı yıllardan beri Noble Dina ve Nemesis tatbikatları yapıyorlar. Tevrat’ta ve Yunan Mitolojisinde intikam adları taşıyan bu tatbikatların namluları Türkiye’ye dönüktür.

 ŞE YAZISI (İRİNİTürkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki zengin hidrokarbon yataklarının Türkiye dışlanarak kendi aralarında paylaşım ve yağma girişimlerine karşı başlattığı kararlı tutum ve sahada sürekli askeri güç bulundurma eylemi, şımarık Yunanistan ve menfaat ortağı Fransa tarafından şaşkınlıkla izlenmekteyken kendilerinin kazdığı dipsiz kuyuya Almanya’yı da çekmek istiyorlar.

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek