Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 17 Kasım 2020, Salı 09:14:40 tarihinde eklendi. 2919 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DİJİTALLEŞME=BEKA MESELESİ - Doğukan Önal

DİJİTALLEŞME=BEKA MESELESİ

 

Değerli okurlarım,

 Geçtiğimiz hafta sonu  Genç Müsiad’ın düzenlediği Young Business Academy programına katıldım. Başvuru süresi çok kısa tutulan bu program, alanındaki uzman kişilerin katılımı ile gençlere belli eğitimleri vererek onlara girişimci bir ruh kazandırmak adına Genç Müsiad tarafından bir nişane olarak hazırlanmış.

Bu programın ilk haftasında ASELSAN görevlilerinden tutun da Hepsiburada Ceo’su Murat EMİRDAĞ ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofisi Başkanı, Sn. Dr. Ali Taha Koç ile de tanışma ve fikirlerinden faydalanma fırsatım oldu.

Özellikle Dijital dönüşüm ofisi başkanımız ile olan görüşmemiz noktasında hakikatten sizi de bizi de yakından ilgilendiren meselelere şahit olarak sizleri de bu konuda bir köşe yazarı ve kardeşiniz olarak bilgilendirmek istedim. Veri güvenliği bugün özellikle pandemi süreci ile birlikte dünyadaki en önemli problemlerden biri haline gelmiş.

Biraz daha açayım, Kullandığınız sosyal medya hesapları, orada yaptığınız paylaşımların hepsi sizi manüpile etmek adına paylaşımlarınızdan rol biçerek önünüze ona göre bilgiler koyuyor. Mesela twitter ve facebook Donald Trump’un paylaşımlarına engel koyabiliyor, adam Covid kolay atlatılan bir hastalık dedi, bir baktık ki twitter bunu sildi. Yani fazla paylaşım yapmamanızı tavsiye ediyorum, zira burada adeta sizin bir röntgeniniz çekiliyor.

AB facebook, twitter gibi sitelerin demokrasiyi etkileyebilmeleri açısından bir rapor hazırlayarak bunların gayet tehlikeli bir hal aldığını öngörmüş. Türkiye’de de buna dikkat etmeliyiz. Özellikle yerli ve milli sosyal medya uygulamalarını tercih etmeliyiz.

Hatta Sn. Koç esprili bir dille, ‘’ DÜNYA GAFAM’DAN BÜYÜKTÜR’’ diyerek Gafam olarak nitelendirdiği 5 şirketi şöyle sıraladı;

1-     Google

2-     Apple

3-     Facebook

4-     Amazon

5-     Microsoft

Pandemi süreci ile birlikte hisseleri en çok artan şirketler konumundalar ve dediğim gibi özellikle sosyal medya paylaşımlarınızı esas alarak sizin dijital röntgeninizi çekiyorlar. Bir kardeşiniz olarak dikkatli olmanızı özellikle birbirinden değerli evlatlarınızı korumanızı tavsiye ediyorum.

Peki Türkiye ne yapıyor?  Bizde Avrupa ülkeleri baz alındığında dijitalleşmeye önem veren ve bu konuda çalışan ülkelerin başında geliyoruz. E Devlet uygulamasında kaç işlem yapılmış tahmin edelim? 1 yılda 2 milyar’a yakın işlem. Bu ne demek? Devlet kurumlarına gidilmeden yapılan işlem demek.

Sn. Koç’un bizden istediğini bizde size iletelim; ‘’ Özellikle 65 yaş üstü büyüklerimizi, ve yaşlılarımızı e devlete entegre edelim. Kolay şifre değil zor şifreler koyalım hesaplarımıza. HES uygulamasını her büyüğümüze anlatıp yükleyelim.  Üniversite okuyacak arkadaşlar, Bilişim hukuku bölümlerine önem verelim, Türkiye Cumhuriyeti her gencine sahip çıkacak ve onların hayallerini gerçekleştirecek güçtedir’’. Saygı ve sevgilerim ile … Kalın sağlıcakla..

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek