HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 11 Kasım 2020, Çarşamba 09:13:28 tarihinde eklendi. 2474 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YENİ DÜNYA DÜZENİ KURULUYOR - Doğukan Önal

 YENİ DÜNYA DÜZENİ KURULUYOR

 

Değerli okurlarım,

Ermenistan yenilgi sözleşmesine imza atarak Karabağ’ı boşaltmayı kabul etti.  Bu başarının en büyük destekçisi gerek askeri gerek ise manevi gücü ile Türkiye’dir. Bu anlaşma ile beraber Nahçıvan’da açılacak bir koridor birlikte Türk dünyasına ulaşımımız kolaylaşacaktır. Türkiye’nin Rusya ile beraber bölgede bir barış gücü bulunduracak olması, Libya, Suriye, Irak’tan sonra, Kafkasya’da da belirleyici bir güç olarak bulunmamız ülkemizin gelecek bütün tehditleri açısından bunları dışarda göğüslemesi ve 300 yıllık statükocu ve batıcı Türk dış politikasını revize etmesi ve irredendist bir politika ile dünya üzerinde iddalı konuma gelmesi bölgesel güç ve küresel güç olmamızda büyük adımlardır.

Türkiye- Rusya- Çin- Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler arasında her bakımdan engel olan Ermenistan’ın bu saydığım 4 ülke tarafından Kafkaslarda ipinin çekilmesi batınında dünya üzerinde ki hakimiyetinin ki özellikle ticari hakimiyettir bu, bittiği anlamına gelmiştir. Çin’in artık Ermenistan’ında aradan çıkması ile dünya pazarlarına kendi oluşturduğu ticari yol ile ulaşmasında hiçbir engel kalmadı.

Koronavirüs süreci ile başlayan küresel değişim, etkisini günden güne arttırmakta. Ama üzüldüğüm bir konu var Biden’ın seçilmesine nerdeyse düğün yapacak kadar sevinen bir güruh var. Türkiye ile Amerika’nın arasında ki siyasi ve kültürel bağı nasıl bu kadar entegre ettiler bilmiyorum ama Trump’un gidişi ile Türkiye’de de iktidarın değişeceğini sanıyorlar. Ki olur ya seçimler olur millet kararını verir. İktidar değişebilir. Ama be kardeşim bu Biden denen adam tescilli bir Türk düşmanı iken, hiç utanmıyor musunuz ? Methiyeler dizip, ittifak ilişkimiz artsın demeye… Trump’u savunanlarda aynı şekilde… yahu bu adam büyük elçiliğini Kudüs’e taşımadı mı? Bırakın Sam amca kendi içinde parçalansın..

Biden’e umut bağlayanlara üzücü bir haberim var ama… Biden kesinlikle Türkiye’ye cephe alamaz. Bu ABD denen ülke Pearl Harbor saldırısından beri tüm ekonomisini silah ve savunmaya harcadı. Alt yapı ABD’de berbat durumda, İşsizlik gelmiş % 40’a. Eyaletler arası savaş bir ince kıvılcıma bakıyor. Covid- 19 mahvetmiş ABD’yi… Ben 11 Ağustos’ta Trump’un seçimi kaybedeceğini söylemiştim bu köşeden. Bu bir kehanet değil, siyasi tarih okuyanlar bunu gayet iyi yorumlayabilir. Bir öngörüm daha var, Dünya’da Çin’e karşı olan hiçbir hükümet görevde kalamayacak.

Çin’i de çok sevdiğimden söylemiyorum bunu, hatta Doğu Türkistanlı kardeşlerimize ettiği zulümlerden dolayı belki de en sevmediğim devlet konumunda. Ama her salgından, savaştan sonra dünya düzeni değişmiş. Burada da ana norm şu; Global monarşi desteğini Amerikadan çekerek Çin’e çekti. Çin artık izolasyonist bir politika izlemeyecek, bunu salgından sonra daha da iyi göreceğiz.

Türkiye’ye gelince, akıllıca bir dış politika takip ediliyor, Düşünebiliyor musunuz? Nahçıvan koridoru ile birlikte biz Türk-i Cumhuriyetlere artık karayolu ile gidebileceğiz. Kimindi bu hayal? Yavuz Sultan Selim’in hayali, Mitralyöze karşı koşarak şehid düşen Enver Paşa’nın hayali.

Benim inancım kavidir… Biz bu salgından sonra dünya sahnesinde hak ettiğimiz yeri alacağız.. Buna inanın.. Yeni dünya düzeninde bizde varız diyeceğiz. Lakin kolay mı olacak, tabi ki hayır..

                Türkiye acil surette Asya ve Kafkaslarda yeni ticari ilişkiler ve müttefiklikler edinmeli. Şayet Biden de dediği üzere Nato’yu aktif hale getirecekse bu da ancak Türkiyenin işine gelir, Zira Türkiye Natonun en büyük 2. Gücü…

                Güzel günlere uyanmak dileği ile….

Kalın sağlıcakla…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek