Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 04 Kasım 2020, Çarşamba 09:08:06 tarihinde eklendi. 2443 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRKLER BİZİM DOSTUMUZ - Metin ATLI

 TÜRKLER BİZİM DOSTUMUZ

 

 Amerika’da seçim oldu mu bütün dünyanın kulağı Amerika’da olur. Türkiye’nin de kulağı Amerika’da olur. Nede olsa Amerika’yı yöneten aynı zamanda Dünya’yı yönetiyor. Dünya’nın o kadar da umurunda değildir. Bilirler ki kim gelirse gelsin Amerika politikaları çok da değişmez. Ama biz çok merak ederiz. Sanırız ki  “Türk dostuyum” diyen kazanırsa her şey güllük gülistanlık olacak. Çünkü bizde tüm politikalar kişiye bağlıdır. Ahmet gelirse bir tarafa, Mehmet gelirse tam tersine savruluruz. Ama hep savruluruz. Bizde kurumlar değil, şahıs önemlidir. Bizde işler böyle yürüyor ya, Dünyada da işlerin böyle yürüdüğünü zannederiz.

 Tecrübelerimiz bize gösterdi ki 2 tip Amerikan başkanı vardır. Bir tanesi direk Türkiye ye tehditler savurur, yaptırım yaptırmakla korkutur, kabadayılıkla isteklerini yaptırmaya çalışır. Diğeri “Türkler bizim dostumuz” der, “Türkler bizim müttefikimiz” der, “Biz Türkler’ den vazgeçemeyiz” der. Ama öbür taraftan PKK ya silah verir, Ermeni soykırımını destekler, “S-400’leri kullanamazsın” der. Biri direk seni hedef alır, diğeri “Dostum” deyip arkadan dolanır.

Baba oğul Bush’lar ve Biden birinci tip başkanlardır. Düşman olduğunu bilirsin. Clinton ve Obama ikinci tip başkanlardır. “Dostum” derler ama en büyük kötülüğü onlar yapar. Yani sonuç değişmez. Obama seçildiğinde bayram yapmıştık. Babası Kenyalı idi. Afrika kökenliydi, zenciydi, babası Müslüman’dı, çok kibardı. Yani Dünya’daki tüm azınlıkları kurtaracak, İslamiyet’i kurtaracak bir adamdı. 

Pekiyi seçilince ne oldu? Obama zamanında Arap baharı oldu. Obama zenciydi ya, Müslüman aileden geliyordu ya. Herkes zannetti ki Obama tüm Araplara özgürlük getirecek. Sonucunda ne oldu.  Tüm Araplar duman oldu. Devrilen liderlerin yerine beterleri geldi. Sonradan anlaşıldı ki devrilenler hep Amerika karşıtıydı. Gelenler ise hep kayıtsız şartsız Amerika yanlısı.Şöyle bir örnek vereyim. Libya lideri Kaddafi. Libya’da Kaddafi denen bir adam vardı. O da Saddam gibi Libya petrolünü millileştirmişti. Libya halkına bedava elektrik, bedava  doğalgaz, bedava su  veriyordu. Sağlık hizmetleri, eğitim bedavaydı. Libya’da devlet vergi almıyordu, düşünebiliyor musunuz? Evlenecek gençlere devlet bedava ev veriyordu. Bütün bunları petrol sayesinde yapıyorlardı. Büyük petrol şirketleri Libya petrolünden bize de azıcık ver diyorlardı. Ama Kaddafi zırnık koklatmıyordu. ( komplo teorileri yazım da bu paragraf vardı). Bu adamı Libyalılar’ a öldürttüler. Hem de bu olay babası Müslüman, zenci, kibar Obama zamanında oldu. Libya’nın şimdiki halini hepimiz biliyoruz. Mahvoldular, Kaddafi’yi mumla arıyorlar. Sonradan anlaşıldı ki Akdeniz’de büyük doğalgaz rezervleri bulunmuş. Kaddafi Amerikalı şirketlere doğalgazı peşkeş çekmeyeceği için devrilmiş.Amerika’dan dost olmaz. Hiçbir ülkeden dost olmaz. Ülkelerin dostlukları yoktur, çıkarları vardır. Amerika’nın her istediğini yaparsak, Amerika ile dost olursak iyiye gitmeyiz. Amerika’nın istekleri bitmez, hep ister. Bir gün dediğini yapma, en kötüsü sen olursun. İnönü ne güzel söylemiş. ‘Büyük devletlerle iş yapmak, ayı ile yatağa girmek gibidir’ demiş.Biz çıkarlarımıza göre hareket etmeliyiz. Hiçbir ülkenin kölesi olmamalıyız. Ayaklarımızın üzerinde durabilmeliyiz. Yaptırım yapacaklarsa yapsınlar. Bundan daha kötü ne yapabilirler.Bu yazıyı yazdığımda daha Amerika seçim sonuçları belli değildi.  O nedenle Biden mi kazandı, Trump mı kazandı?  bilmiyorum. “Kim kazanırsa kazansın Türkiye için fark etmez, Amerika’nın politikası değişmez”  diye düşünüyorum.Ama Biden kazanırsa biliriz ki dostumuz değil. Ona göre gardımızı alırız. Ama Biden’de  bir gün ‘Türkler bizim dostumuz, Türkler bizim müttefikimiz, biz Türkler olmadan yapamayız’ derse.  İşte o zaman yandık.

 

 

           

        

                

          

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek