Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 03 Kasım 2020, Salı 09:07:12 tarihinde eklendi. 2467 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GEÇMİŞ OLSUN İZMİR NE OLDU BİZE? - Doğukan Önal

GEÇMİŞ OLSUN İZMİR    NE OLDU BİZE?

 

 Değerli okurlarım,

 İzmir’de gerçekleşen deprem sonucu ülke olarak büyük bir üzüntüye gark olduk. Doğal afetler, milletçe kenetlenmemiz gereken günleri beraberinde getirir. Zira 83 milyon’u ile her şeyden önce hatırlayacağımız aynı ülkenin vatandaşı olmamızdır. Duaya sarılmalı ve tedbirimizi bilim öncülüğünde almalıyız ki canımız yanmasın. Ama her şeyden önce içimi  yakan mesele şu ki;

 Twitter’ı açtım deprem günü...açmaz olaydım. Bize ne oldu? Biz bu değiliz. Hangi ara, hangi sebeple biz bu duruma düştük. Biri diyor ki “Ya deprem ola ola İzmir’de mi oldu? Bunca yobaz varken bu ülkede bizi mi vurdu? Anadolu’ya gitse ya! Öteki de diyor ki, “ İyi ki İzmir’de deprem oldu. Biraz akıllansınlar”

 Bu iki kesimide ancak Allah’a havale ediyorum. Elbetteki her şey Rabbimizin ol emri ile meydana gelir. Biz kuluz, gelen belayı sabır ve tevekkül ile karşılamak vazifemiz. Lakin bizler, vicdansız olamamalıyız, bizler merhametimizi çöpe atmamalıyız. Bu günlerde bir olmalıyız.Milletimizin ortak acıları üzerinden ayrıştırma politikası yapanları sizlerin adına kınıyor ve lanetliyorum. Bu günleri dahi kutuplaşma vesilesi olarak gören, bu günlerde dahi milletimizin arasına fitne setini çekmeye çalışanların cezası dünya da olmaz ise ahirette vuku bulacaktır ki, polislerimiz tarafından bu twitleri atanlar teker teker yakalanıyor, inanıyorum ki hak ettikleri cezayı en kısa sürede çekecekler.

 İzmir depreminde vefat eden vatandaşlarımıza Yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah aleyhissalatü vesselam şöyle buyurdu:

"Şehitler beş kısımdır: Bulaşıcı hastalığa yakalanan, ishale tutulan (karın ağrısından), suda boğulan, göçük altında kalan ve Allah yolunda savaşırken şehit olanlar." (Buhârî, Cihâd 30; Müslim, İmâre 164)

 Ben inanıyorum ki, iman nimetine sahip olup depremde vefat eden her vatandaşımız Allah’ın izni ile şehadet mertebesindedir. Temennim göçük altında kalan kardeşlerimiz  vatandaşlarımız var ise de bir an önce ulaşılması ve kurtarılmasıdır. Devletimiz olay yerinde ve duruma hakim.STK’larımız tüm  gerekebilecek tüm ihtiyaçları temin etmiş şekilde  sahada. Cumhurbaşkanımız evleri zarar görenlere en kısa sürede yenilerinin yapılıp teslim edileceğini söyledi. AFAD ve Kızılay’a acil durum ödeneği ayrıldı. Siyasi parti ayrımı yapmadan tüm belediyelerimiz İzmir’e yardım için sıraya girmiş durumda.

İnşallah milletçe bu badireyide atlatacağız, ve yaralarımızı diğergamlık içinde, tam bir sorumluluk duygusu ile, Türk, Kürt, laz, Çerkez, Boşnak demeden yek vücut hep beraber saracağız. 

Merhametini ve vicdanını koruyanlara selam olsun!

 Kalın sağlıcakla.

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek