Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 23 Ekim 2020, Cuma 09:10:39 tarihinde eklendi. 2743 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İNSANLAR NEDEN HUZURSUZ?. - Ahmet Bostancı

İNSANLAR NEDEN HUZURSUZ?.

 

 Beyaz kişi, ten rengini beğenmez esmerleşmek için solaryuma girer. Siyah kişi, rengini beğenmez, beyazlamak için ameliyat olur. Erkek cinsiyetini beğenmez, kadın olmak için ameliyat olur. Kadın cinsiyetini beğenmez erkek olmak için ameliyat olur. Bazıları yaşadığı yeri beğenmez, başka yerler arar.  Bazıları kazancını beğenmez, daha çok ister…  Buna benzer sebeplerden dolayı insanlar bir türlü mutlu olamıyor. Huzur bulamıyor. Çünkü kadere iman, sabır, şükür, teslimiyet, dua…  unutulmuş. Halbuki insan ne için yaratıldı, görevi nedir?. Bunları bilse durum farklı olacak.  Hz. Ali(ra): “İşiyle meşgul olmayana şeytan iş bulur.” Diyor. Şeytanın ve nefsinin oyuncağı olan huzur bulabilir mi?.

İnsanlar için ırk kaderdir. Cinsiyet kaderdir. Coğrafya kaderdir. Allah Teala: “Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır.” (Hucurat Suresi:13) buyuruyor.

Bu çağın insanlarındaki huzursuzluğun sebeplerinde birisi de kalabalıklarda yalnızlık içinde yaşamasıdır. En zengin ve kalkınmış ülkelerde ve çevrelerde gençler arasında uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, intiharların çokluğu bunun göstergesidir. Maddi zenginlikler her zaman huzur getirmeyebilir. Allah Teaâla huzursuzluğun sebebini Asr suresinde şöyle beyan ediyor:1, 2.Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.  3.Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).”
Allah’ı bulan huzuru da, her şeyi bulur. O’nu kaybeden her şeyi kaybeder. Nitekim Rabbimiz huzurun ilacın bildiriyor. Biliniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.” (Rad Suresi:28)

Bediüzzaman der ki;

Dost istersen Allah yeter.
Düşman istersen nefsin yeter.
Zenginlik istersen kanaat yeter.
Yaren istersen Kur’an yeter.
Huzur istersen namaz yeter.
Nasihat istersen ölüm yeter.
Bunlarda yetmezse cehennem yeter.
.”

“Allah ile olduktan sonra, ölümde, ömür de hoştur.” (Mevlana)

 

Sözün Özü:  “Allah var, gam yok.”

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek