Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 21 Ekim 2020, Çarşamba 08:58:24 tarihinde eklendi. 2449 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HDP ÇATIRDIYOR - Servet Şenyiğit

HDP ÇATIRDIYOR

 

Bir yılı aşkın bir süredir HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan anneler ve ailelerin sayıları her geçen gün artıyor. Evlatlarına kavuşan aile sayısının da artması sevindirici. Diyarbakırlı aileler evlatlarının HDP tarafından kaçırıldığını ve PKK’ya katıldığını savunuyorlar. HDP’yi PKK’nın askerlik şubesi olarak görüyorlar. Analar, aileler görüyorlar da ABD gemisinden bakanlar göremiyorlar.

Aileler bunları yaşayarak gördüler ve evlatlarını istiyorlar derken, HDP eski sözcüsü ve Kobani olayları nedeniyle tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in açıklaması geldi. HDP üzerindeki PKK tahakkümüne karşı açıklamalar yaptı. “HDP’ye Kandil’den ve İmralı’dan müdahaleler var” demek, HDP’nin Kandil ve İmralı’dan yönetildiğini kabul etmek ve karşı çıkmak demektir. Bilgen’in “tersine Türkiyelileşme” sözü de asıl amaçlarının bölücülük olduğunun itirafıdır.

Derken HDP eski milletvekili Altan Tan’ın, Ayhan Bilgen’in açıklamasına destek  demecini okuduk gazetelerden. “Partiyle PKK ilişkisi saklı değil. Gizlemek beyhude. Bu konuda daha çok ses çıkacak” diyor.

Öncesini de anımsayalım mı ? TBMM’de PKK marşıyla Apo’ya özgürlük sloganları atanlar, Apo’nun heykelini dikeceğiz, heykelini diyenler, Kandil’de gerilla kıyafetiyle PKK yöneticileriyle fotoğraf çektirenler, PKK sizi tükürüğüyle boğar diyenleri ne zaman unuttuk? Demek ki unutulmuş bu bölücü demeçler veya bilinmezden gelinmesi için birileri düğmeye basmış. “Selahattin Demirtaş niçin hapiste” diyenler anlamamış mı anlatılamamış mı diye sorgulamamız gerek.

HDP hiçbir zaman PKK ile bağlarını saklamadı ancak, bazı partiler HDP’yi savunur hale geldiler. HDP’yi eleştirince başka siyasi partilerin kuyruğuna basılmış gibi ciyaklamalarını anlamak çok zor. Altı milyon oyu var diyenlerde var. Terörü oy sayısıyla ölçmek gibi bir saptama yapıyorlar da AKP kapatılma davasında hiç AKP’nin şu kadar oyu var demiyorlardı.  

HDP = PKK ‘dır ve kapatılmalıdır. Türk Milleti TBMM’ de terörist parti istememektedir.

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek