Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 13 Ekim 2020, Salı 08:56:59 tarihinde eklendi. 3815 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Master plana ihtiyacımız var. - ÖZGÜR TERZİOĞLU

Master plana ihtiyacımız var.

 

Yaklaşık iki yıl önce halkımıza “neye ihtiyacımız var?” sorusunu sorduğumda bu sorunun açılımlarını yaparak, geleceğimiz için bir master plan senaryosunu anlatmaya çalıştım. Bu çaba sonucu fikirler bütünü oluşturularak kitap haline getirildi, fakat basımı ve yayımı yapılmadı. Bahsinde bulunduğum çalışma Türkiye genelinde genellikle sol görüşlü halk için mücadele eden bazı kimselere ve Lüleburgaz’da belediye meclisinde görev alan, parti ve dernek başkanlarıyla bazı üyeleri, gazeteci arkadaşlara, öğretmenlere mail yoluyla iletildi. Kimisi geri dönüşler yaptı, fakat birçoğu konu hakkında görüşlerini bildirmedi. Bu durumun böyle olacağını tahmin ediyordum. Daha önceleri de hazırladığım bazı projeleri ifade etmeye çalışırken benzer durumla karşılaşmıştım. Bu tip konularda tecrübe sahibi olan diğer kimseleri de dinlediğimde benzer kelimeler söyleniyor. “Kimse umursamıyor”

Esas sorun umursamazlık değil… Egosantrik takıntılar. Temel sorun bütüne yönelik, kavramsal yapıları anlamaya ya da anlatmaya çalışırken yaşadığımız iletişimsizliktir. Bu durumu fark ettiğimde neden benimle ilgilenmiyorlar? Neden dinlemiyorlar ya da umursamıyorlar sorularıyla boğuşarak, birilerine, kurumlara küserek, konuya ilgisiz hale gelmek yerine durumu nasıl anlatmaya çalışıyorum? Konuyu fark etmesi gereken kimseler ile nasıl doğru iletişime geçebilirim? Kendim ile ilgili durumları sorgulamaya başladım. Sorgulamalarım hala devam ederken, süreklilik disiplini ile bazı kelime ve kavramların yerel gazete de ya da sosyal medya da özellikle vurgulayarak ve açılımlarını yaparak Lüleburgaz Halkı ile iletişimim devam etmektedir. İnsanlar beni umursamıyor, söylediklerimle ilgilenmiyor, yanımda kimse olmuyor gibi anlamsız duygu durumlarına kendimi sokmak yerine çalışmalarıma devam ediyorum. Biliyorum ki küserek, birilerini suçlayarak hiçbir yere varamayız. 

Diğer yandan bahsinde bulunduğum Master plan senaryosunu Lüleburgaz Belediyesinin bilgi servisine 13 Haziran 2020 tarihinde mail atmıştım. Yine beklenildiği gibi herhangi bir geri dönüş olmamıştır. Politik süreçler de bu gibi durumlar normaldir. Ne yazık ki demokrasi algısı “oy” seviyesinde devam ederken devenin diğer kısımlarını bazı siyasiler kendi çıkarlarına göre değerlendirmeye devam etmektedirler. Devenin kulağını da halkın önüne atarak “işte demokrasi” diyorlar. Bu duruma karşı olanlardan birisi olarak tam demokratik süreçlerin olgunlaştırılması için mücadeleme devam ederken master plan senaryosunu yazdım. Anlaşıldığı gibi bu bir senaryodur. Resmiyette çalışılmamış fikirler ve sistemler bütününü içermektedir. Bu çalışmada ki amaç; bütünsel bir düşünceye ulaşarak kentimizin sorunlarına yönelik kökten çözümleri üreterek, kaliteli bir yaşamı paylaşabilmektir. Halkımızı kalite olgusunu ve zenginliği dar bir çerçevede yaşayanların şefkatine bırakmak yerine halkımızın yaşam kalitesini artıracak bir tasarımın hayata getirilmesinden bahsediyorum. Geleceğimizi şekillendirebilecek Kamu-Halk ortaklıklarına arabuluculuk, hakemlik yapabilecek, geleceğin kültürel tasarımı için bünyesinde liyakat sorununu çözebilecek eğitim tekniğini geliştirebilen, yerel ekonomimizin hacim kazanması için projeler üretirken iş verimliliği ve yönetimi için insan kaynaklarını etkin kullanabileceğimiz, konusunda uzmanları barındıran saygın bir kurumun hazırlanma vakti gelmiştir.

Politik algının durum değerlendirmelerinde sorunların devam etmesi muhtemeldir. Yönettikleri kentin bütünüyle değil bütünün içerisinde ki becerebilecekleri ve sonuç alabilecekleri, başarıya ulaşabilecekleri alanlara yöneldiklerini seyrediyoruz. Trafik master planı da bahsettiğim konuyla ilgilidir. Bilimsel algısı oluşturularak kolay yol seçildi. Master planın başına sorunun adı konuldu. Üç ayda Master Planı hazırlayamazsınız! Bu işin fikri bütünlüğü, senaryosu, kurgusu on dört yıl sürdü. Lüleburgaz Belediyesi öncelikli olarak Master Plan Nedir? Kendisine sormalıdır. Cevabını bulamıyorsa mail adreslerine baksınlar. Orada da bulamazlar ise meclis üyelerine sorsunlar. Onlardan da cevap alamazlar ise yerel gazetelere bakabilirler. Hala görmek istemiyorlarsa demokrasiden bahsetmek anlamsızdır. Demokrasilerde lüzumsuz hayalcilikten önce halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek önemlidir.

                                              

Yazdır Paylaş
Diğer ÖZGÜR TERZİOĞLU Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek