Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 09 Eylül 2020, Çarşamba 08:22:29 tarihinde eklendi. 2265 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EMPERYALİZM VE SİYONİZM-2 - Metin ATLI

 EMPERYALİZM VE SİYONİZM-2

 

                         Pazartesi günkü yazımızda ağırlıklı emperyalizmden bahsettik.  Bugünkü  yazımda  Siyonizm den bahsedeceğiz demiştim.  Ama Yahudiliğin geçmişini anlatmadan Siyonizmi bir türlü toparlayamadım. O nedenle bu yazımda Yahudiliğin geçmişini yazdım. Bir sonraki yazımda Siyonizmden bahsedeceğim. Bu nedenle çok özür diliyorum. Daha önce söylediğim gibi aslında emperyalizm ve Siyonizm birbirinden alakasız iki konudur. Ama dünyayı yöneten emperyalist aileler aynı zamanda Siyonist Yahudi olduğu için bu iki konu birbirinle çok alakalı hale geldi.

                Yahudiliği Ortadoğu’da çıkmış ilk tek tanrılı din olarak biliyoruz. Yaklaşık olarak milattan önce 2000 yıllarında ortaya çıktı. Yani günümüzden tam 4000 sene önce. İlk Yahudi Peygamber İbrahim peygamberden başlarsak,  Davut peygamber, Musa peygamber, Yakup peygamber ( Yakup peygambere Yahudiler İsrail peygamber diyorlar. )  bunların hepsi Yahudiliği temsil eden peygamberlerdir.

              İsrailoğulları KENAN bölgesinde (Bugünkü, Filistin, İsrail ve civarı topraklardır) yaşıyorlardı. O zamanki göç dalgalarıyla Mısır’a göç ettiler. Ancak Mısır’da ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorlardı. Mısır firavunu ve Mısır halkı tarafından eziliyorlardı. Yahudi halkı bu durumdan çok rahatsızdı.

          Musa peygamber de Mısır da doğan İsrailoğulları’ndan bir idi. (MÖ 1400) Genç yaşta  Mısırlı birini öldürdü. Bu nedenle Mısır’dan kaçarak Medyen bölgesine geldi. Uzun bir süre burada kaldıktan sonra tekrar Mısır’a geldi. Mısır’da ki İsrailoğulları’na ‘Mısır’ı terk edelim. atalarımızın yeri Kenan bölgesine gidelim, burada bir yurt kuralım’ demeye başladı. Çok taraftar topladı. İsrailoğulları Musa peygamber önderliğinde Mısır’ı terk edip Kenan bölgesine gitmeye karar verdiler. Musa peygamber firavuna çıktı, durumu anlattı, firavundan izin istedi. İsrailoğulları zaten Mısır da istenmiyordu. Firavun izin verdi. İsrailoğulları yola çıktı.

        Ancak yeterli yiyecekleri ve atları yoktu. Son Mısır kasabasını yağmaladılar. Bunun üzerine firavunun askerleri onların peşine düştü. Kızıldeniz’de onlara yetiştiler. Sonra Kızıldeniz yarıldı ve İsrailoğulları Kızıldeniz’den karşıya geçti. Ancak firavunun askerleri geçerken deniz tekrar kapandı ve firavunun askerleri karşıya geçemedi. Dini kaynaklar Musa peygamberin asası ile denizi yardığını söyler. Bilimsel kaynaklar ise Kızıldeniz de gelgit olayları olduğunu,  Musa  Peygamberin Medyen bölgesinde yaşarken bunu bildiğini ve gelgit olayı esnasında deniz çekildiğinde İsrailoğulları’nın  karşıya geçtiğini söyler. Firavunun askerleri bunu bilmediği için sabah olup İsrailoğulları’nı denizin karşısında görünce çok şaşırdığını söyler. Siz neye inanırsınız bilmem. Bir önemi de yok, konumuz bu değil.

          Sonra İsrailoğulları Kenan bölgesini ele geçirip yurtlarını kurarlar. Yaklaşık 400 sene sonra Davut peygamberin oğlu Süleyman peygamber Kudüs’te devrine göre çok büyük, muazzam bir tapınak yapar. Tanrı’nın Yahudilerle birlikte bu tapınağın içinde olduğuna, bu nedenle hiç kimsenin bu tapınağı yıkamayacağına inanırlar. Ancak Romalılar burayı işgal eder ve bu tapınağı yıkarlar. Tapınağın bir duvarı günümüze kadar sağlam kalır. Hani ağlama duvarı diyorlar ya. Ağlama duvarı işte bu duvardır.

                  Yahudiler bu tapınağı tekrar yapmak istiyorlar. Ancak tapınak alanı üzerinde Mescidi Aksa Camii var. Bu cami yıkılmadan tapınak yapamıyorlar.

              Kudüs 3 din için de çok kutsal bir yerdir. Müslümanlar için Peygamberimizin göğe yükseldiği yerdir.  Hristiyanlar için İsa peygamberin çarmıha gerildiği yerdir. Yahudiler için Süleyman peygamber tarafından yaptırılan kutsal tapınağın olduğu yerdir.

         Yahudiler işgallerle yurtlarını kaybettiler. Çok uzun yıllardır yurtsuz kaldılar. Kutsal kitapları Tevrat’a göre onların yurdu şu an İsrail ve Filistin in olduğu topraklardır. Yahudi Rothschild ailesi bu yüzyılın başlarında bu bölgede toprak satın almaya başladı. Tek başına İsrail’in bugünkü topraklarını satın aldı. Bütün Yahudilerin buraya toplanmasını ve bir Yahudi devleti olan İsrail’in kurulmasını istiyorlardı. Ama bir sorun çıktı. Yahudiler yaşadıkları Avrupa ülkelerinden ayrılıp İsrail’e gelmek istemiyorlardı. İkinci Dünya Savaşı çıktı. Almanya’da Hitler Yahudileri gaz odalarında öldürmeye başladı, fırınlarda yakmaya başladı. Yahudiler korkup İsrail topraklarına geldiler ve 1948 yılında İsrail Devleti kuruldu.

         Hitler’in tek kitabı olan Kavgam kitabını okudum. Çok sıkıcı bir dille yazmış. Yazarlığı hiç iyi değil. Hitler kafatasçı olduğu için Avusturya halkının da Alman ırkından geldiğini, Alman ırkının diğer bütün ırklara üstün olduğunu söyleyen faşizan bir kafaya sahip. Almanya’da insanların kafataslarını ölçüp gerçek Alman olup olmadığına karar vermeye çalışan ırkçı biri.

                  Pekiyi nasıl oldu da bütün Alman halkı böyle bir adamın peşinden gitti. Hitler kitabında Almanya ve Avusturya’yı ticaret olarak Yahudilerin ele geçirdiğini söylüyor. Almanya’daki bütün fabrikalar, bütün gazeteler, bütün bankalar Yahudilerin ellerinde. Bütün Almanlar Yahudilerin işyerlerinde çalışan bir işçi. Bir Alman bir işyeri açmaya kalksa Yahudiler anında onu batırıyor. Almanya’da Yahudi düşmanlığı bundan başladı.

                Sonra Hitler Almanya’da başa geçti. Yahudileri fırınlarda yaktı. Ben Almanya Münih’te bir Nazi kampını gezdim. Olmaz böyle bir vahşet. Gaz odalarını gördüm. Yahudilerin yakıldığı fırınları gördüm. Alman ilaç firmaları Yahudiler üzerinde her türlü deneyler yapmışlar. Kobay olarak fare kullanmamışlar, Yahudi kullanmışlar.  Almanlar bütün bu fotoğrafları sansürsüzce bu Nazi kampında sergilemişler, saklamamışlar. Gözlerimle gördüm, hala unutamıyorum.

           Diyorlar ki Rothschild gibi Yahudi aileler bilerek Hitler’e müdahale etmediler. Yahudiler korkup İsrail’e yerleşsin istediler. Ne derece doğru bilemiyorum.

             Yahudi tarihini anlattıktan sonra haftaya pazartesi Siyonizmi yazabilirim. Pazartesi günü  görüşmek üzere.

 

               

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek