Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 01 Eylül 2020, Salı 09:11:03 tarihinde eklendi. 1265 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KİM NE DERSE DESİN TÜRKİYE İYİ YÖNETİLİYOR -

KİM NE DERSE DESİN TÜRKİYE İYİ YÖNETİLİYOR

 

Oruç Reis, Barbaros, Fatih, Yavuz, Kanuni. Bunlar size neyi hatırlatıyor?  (Valla bazen aşırı sevindiğim ve heyecanlandığım zaman aklım ve nutkum kilitleniyor. Yine öyle bir an yaşıyorum.) Karadeniz’de zengin gaz yatakları bulmuşuz. Cumhurbaşkanımız haberi verirken bazı vatandaşlarımızın sevinçten ağladıklarını gördüm, işte bu vatanı ayakta tutan, bu vatandaşlarımızdır.

 Devletimiz çok iyi yönetiliyor, dedim. Türkiye’ye ne lazımsa o yönde uzun hazırlıklar yapılmış. O gazı bulan Fatih Sondaj gemisi 2011’de alınmış. Diğerleri de yine bu hükümet zamanında alınmış. Sismik araştırma yapan gemilere Oruç Reis ve Barbaros adı verilmiş. Bu ismi taşıyan gemiler gezici ve araştırmacıdır, aynen ismin sahipleri gibi. Yeni nesil acaba bilirler mi Oruç Reis, Barbaros kimdir? Bunlar yaşadıkları çağda Akdeniz’i Türk gölü yapan, Haçlı eşkıyalara dünyayı dar eden bizim ve insanlık tarihinin en büyük denizcileridir. Herhalde şimdi Akdeniz’de dolaşırken Avrupalı Haçlılar o günleri hatırlıyordur. Fatih’i, Yavuz’u, Kanuni’yi hatırlatmaya gerek var mı? Tayyip Erdoğan çok milliyetçi canım. Akdeniz’de ki düşmanlarımızın karşısına kendi ismi taşıyan gemilerle çıkıyor baksana? Yerli ve Milli, diyorduk ya, bir de şuna bakın. Gaz çıkan sahanın adı Tuna Havzasıydı, Erdoğan değiştirdi “Sakarya Havzası” adını verdi. N.F.Kısakürek’in Sakarya şiirinden “Yol onun varlık onun, gerisi hep angarya, yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya…” Sakarya Nehri tarihimizde çok önemlidir.

BİR DE SEVİNEMEYENLER VAR

Cumhurbaşkanımız “Cuma günü bir müjdem var” dediğin de çok fikir yürütenler oldu. Bir gazete de, nasıl bir müjde bekliyorsunuz? Sorusuna kimisi, Cumhurbaşkanlığından istifasını bekliyoruz, kimisi Kanal İstanbul! Un iptalini istiyoruz… gibi cevaplar yazmışlarda, baktım Türkiye’nin yararına olacak mesela gaz, petrol bularak veya bir icat falan asla yok. Varsa yoksa dışarıdakiler gibi Erdoğan’dan kurtulmak. Eminim içlerinden köprüleri yıkmaya karar verdik deseydi ya da Türkiye’nin iflasını ilan edeceğim deseydi sevinçten bayram yapacaklardı. Kılıçdaroğlu on beş senedir Türkiye battı, batacak, deyip duruyor. Arada birde “Eğer ekonomi bozulursa bize iktidar yolu açılır”da diyor. Yine de hakkını verelim şu “Biz asla iyiye iyi demeyiz” diyen genel başkan yardımcısı ilk defa iyiye iyi dedi. Türkiye iyi yönetiliyor, dedim ya hastanelerin yapılması, yollar, silahlar ve de sondaj ve araştırma gemilerimiz. Hepsi de çok akıllı bir planlama eseri olduğu açık. O silahlar olmasaydı bizi Libya’ ya sokarlar mıydı? Libya ile  o anlaşmaları yapabilir miydik? Sondaj gemileri bizim olmasaydı yapabilir miydik? Akdeniz’ de dolaşabilir miydik? Karadeniz’ de gaz bulabilir miydik? Yabancılara arattırdık buldular mı?

                                                                                                                                                           Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek