Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 28 Ağustos 2020, Cuma 08:42:55 tarihinde eklendi. 6507 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ŞU HALE BAK, GERDİLER BİZİ ! - HAYRİ AKPINAR

ŞU HALE BAK, GERDİLER BİZİ !

 

 Lüleburgaz halkı olarak ciddi ciddi biz adam olmayız kıvamına gelmişiz. Artık takım tutar gibi bile değil, Partileri kutsamış liderleri elçi yapmışız. Ankara’da parti başkanı öksürse biz Lüleburgaz’da zatüre olur duruma gelmişiz. Sorsan çoğu Partinin tüzüğünü hiç açıp okumamıştır ama en iyi parti tüzüğü onun partisinindir. Neden çünkü Lider öyle demiştir. Böyle bir itaat ve biat içinde Liyakatı, hizmeti ve Hakkaniyeti sunacak yerel yöneticileri de seçemez olmuşuz.

        Bir şehrin temel sorunları bellidir. İnsanlar kaliteli yaşamak isterler sizde göreve talip olduysanız bunları yapacaksınız. Sizden bu şehre Deniz getir, Başkent yap denmiyor ki. Kültüre sanata önem ver, Şehri temiz tut, sağlıklı su ve yaşam koşulları sağla, Dinlenme ve eğlence yerlerini düzenle, ulaşımı sağlıklı hale getir. Gerektiğinde ihtiyaç kadar tesis yap, spora önem ver. Hepsi bu kimse kuş tut demiyor. Eee Kolay da değil tabi, yollar taşlı, zemin kaygan.

         Lüleburgaz için söylenen o meşhur söz “Burada CHP den ayakkabılarımı

koysam belediye başkanı olur” . Ne öz güven ama.  Ankara’daki parti başkanı diyor ki, siz bilmezsiniz sizin belediye başkanızın kim olacağını,  ben bilirim,  Alın Başkanınız bu adam gidin ona oy verin sizi yönetsin. Durum tam da bu.

         Yerelde ise durum biraz daha vahim. Bizim kentimiz de olduğu gibi siyaseti kurgulayan ve de kurcalayan muhakkak kuyruk acısı olan bir siyasetçi vardır. Bırakmazlar; o şehri kim yönetecek onlara sorulmalı, Görevdeki Başkan gidip ondan icazet almalı, Bükülmeli, eğilmeli yoksa çırak filan dinlemez çok kızar, Hemen sırf onu yıpratmak için kulislere başlanır. Halbuki biz; Geçmiş emekleri için kendilerine teşekkür ederiz ancak minnet duyacak değiliz, Görevini yapmıştır vicdanen tatmin olmuş, saygı görmüş ve maaşını da almıştır. Lakin bir bitmedi hırslarınız, bükülmedi egolarınız.

         Daha şimdiden fısıltı gazetesi haberlerinin baş köşesinde bilmem hangi vekilin gelecek belediye başkanlığı için tek aday olacağı. Seçim olalı 1.5 yıl olmuş yeni başkan sistemini ve icraatlarını henüz oturtmaya çalışırken bu söylentiler de neyin nesi ? Telaşı, hırsı ve egoyu anlamak mümkün değil. Düne kadar bu partide beraber listeler hazırladınız, ne oldu da ve nasıl bir rüya gördünüz de bu başkanın tekrar aday yapılmayacağı kanısına vardınız. Daha nasıl bir makam peşindesiniz anlayamadık ve bir bitmedi hırslarınız, bükülmedi egolarınız.

         Belediye Başkanı işe yeni ısınıyor ve bu ısınma süresi daha da uzayabilir çünkü arkasından konuşan, kurgular içinde olanlara inat can havli ile bir şeyler yapmaya gayret ediyor, ediyor da belediyede yola çıktığı arkadaşlarının yarısından fazlası ona güvenmiyor, Çalışan personel huzursuz, memurun arkasında durmadığından, diyalogunun olmadığından şikayetçi. Dürüstlüğüne kimsenin bir şey dediği yok. Ancak eleştiriye tahammülünüzün olmaması sizi siyasetten uzaklaştırır, yalnızlaştırır, Gazete beyanatları ile sosyal medya eleştirileri için Halkı tehdit etmek yakışık almıyor. Ortamı germekten başka bir işe de yaramıyor.

         CHP bu hengameler ile zaman kaybedip, itişip kakışırken Lüleburgaz da nasıl bir ivme kaybettiğinin farkında değil. Bu duruma müdahale edecek kişi elbette İl başkanı Ancak oda ortalıkta yok. CHP’sinde şu hale bak. Kime sorunu çözer diye umut bağladıysak sorunun parçası olmuşlar. Eskisi, Yenisi, Muhalefeti hepsi ama hepsi Gerdiler bizi.

         Bu şehirde artık ayakkabılarımızı koysak seçim alırız dönemi sayenizde kapanacak gibi.  Bu şehir parti gözetmeksizin Yeni liderler yeni siyasetçiler çıkarmak üzere. Onlar o ayakkabıları giyip yollara çıktılar bile. Benden söylemesi.

 

                                                              

Yazdır Paylaş
Diğer HAYRİ AKPINAR Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek