Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 25 Ağustos 2020, Salı 09:00:57 tarihinde eklendi. 2360 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İSTEMEZÜKÇÜLER - Doğukan Önal

İSTEMEZÜKÇÜLER

 

 Değerli okurlarım,

Türkiye de bir zümre var ki, bunlar bir jokobenist eda ile kendilerini mesela bir köylüden mesela bir Anadoluludan üstün görürler. İslam’a düşmanlıklarını ‘’ Ben müslümanım ama şeriatçı değilim” diye kamufle edip ellerinden geldiğince İslamı dava eden kesimi dillerine dolayıp “öcüler, hucular, takunyalı führerler, göbeğini kaşıyanlar “ diyerek aşağılarlar.

 

Tayyip Bey şüphesiz ki Türk siyasetinde çok güçlü bir figür. Normalde bir insanı partisi taşır, Mesela MHP’de CHP’de böyledir, aday olursunuz ve partinizin seçmenleri sırf o partiden adaysınız diye size oy verir bu da onların siyasi karargahlarına duyduğu sadakattir. Ama Tayyip bey öyle değil, Tayyip bey bu gün Ak Partiyi kapatıp C partisine gitse, oyu en az yüzde 45 ‘i zorlar. Özellikle Anadolu’nun her seçimde kendini sarıya boyamasının yegane nedenleri var.

 

Millet tek parti dönemlerinden kalan o travmatik yaklaşımı kadar içselleştirmiş ki inanınız, orta Anadolu da ki zihniyet CHP’nin karşısında kim varsa ona rey verelim zihniyeti. Bundan da her siyasetçi pay aldı, Türkeş, Demirel, Erbakan,Yılmaz, Devlet Bey. Hepsi siyasi hanelerine Anadolu’nun CHP’ye karşı cepheleri sayesinde puanlar yazdırdı. Ama Erdoğan bunu bir boyut daha yükselterek o Kasımpaşalı jargonu ile mütedeyyinlere şu mesajı verdi “ Yakasız gömlek ile ıslak kedi gibi susmanıza gerek yok, sizde sesinizi yükseltin!’’ 

 

Erdoğan’ın bu tutumu kitleleri peşine takması gibi, onun girdiği her seçimi kazanmasının bir başka nedeni de, milletin kendi onun yanında durmak zorunda görmesidir.

 

Neden ? Mesela, Önder Sav diye bir abi vardı, hacı dayı ona diyor ki, yahu hacca gideceğim bu sene, Sav da cevap veriyor “ Bak Muhammed seni ordan salmaz gidersen “ Haşaa. 

 

Ya da Deniz Baykal Bey’in çarşaflı hanımlara rozet takıp, başka bir grubun çarşafları yırtması.

 

Kemal bey’in devamlı surette Osmanlı’yı aşağılaması “Bankası bile yoktu” demişti Osmanlı için.

 

Ha bide İsmet Paşa var, Boraltan köprüsünde Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim etmişti hani,  Birisi ona “ Yahu paşam Menderes İslami hassasiyet gösterip oy topluyor, Sizde bu tarz kelimeler kullanın da millet oy versin demiştide o da “ Konuşmayı bitirirken Allah’a Ismarladık diyorum ya “ demişti.

 

Mesela bir Temyiz mahkemesi kararı vardı, “ Eğer bir kız başını üşüdüğü için örtüyor ise bu uygundur, ama bunu dini inancı için yapıyor ise bu laikliğe aykırıdır” diye .

 

Bir gazete kupürü var elimde “Anıtkabir’in ipini biz üretiyoruz” diye sevinmiş kamuoyumuz seneler önce.

Şimdi doğalgaz çıkarıyoruz, “ Çok uzun süre çıkar bir işe yaramaz, veya o bize yetmez, erken seçim yatırımı”diyorlar. 

 

Bunun psikolojik manasını anlamıyorlar, düşünmüyorlar, merak ediyorum bu gün Tayyip bey solcu olsaydı hasbelkader bu kalemşörler, köşe yazarları ne yaparlardı?

 

Teşbihte hata olmasın heykelini yaparlardı.

 

Hiç kimse eleştirilemez değil siyasette. Tayyip bey de buna dahil gayet tabi. 

Doğruya doğru demesini bilmeli insan.

Eleştir sevme, ama kardeşim bir kere de şu işi de doğru yaptı de yahu. 

 

Twitter de gündem olmak seçim kazandırsaydı, Adnan Oktar diyanet işleri başkanı olurdu efendiler! Bu ülkede ki en büyük sıkıntı muhalefet sıkıntısıdır! 

 

Bu gün yapılan her icraata siyasi mantalite ile çizilen hamaset ve haset çizgisi ile milletten ne tarz bir muvahacehede oy istenecek?

 

Nasıl oy alacak? Sanırım cevapları belli

‘’ Ne olursa olsun İstemezük!’’ diyerek .

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek