Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 19 Ağustos 2020, Çarşamba 09:08:14 tarihinde eklendi. 2821 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MUHARREM İNCE, NE YAPMAK İSTİYORSUN ? - Metin ATLI

   MUHARREM İNCE,  NE YAPMAK İSTİYORSUN ?

 

          Bir insan önemli bir işe kalkışırsa önce kendine bir yol çizer. Ana yol haritası belli olur. Sonra bu yolu takip ederek hedefine varmaya çalışır. Yola çıktıktan sonra önüne taş çıkar biraz yolun solundan gider. Önüne ağaç çıkar biraz sağından gider. Ama ana yoldan sapmaz.

        Örneğin Lüleburgaz’dan İstanbul’a gideceksin. Otobüsle mi gideceksin, Trenle mi gideceksin, özel arabanla mı gideceksin, E-5 ten mi gideceksin,  otobandan mı gideceksin önceden insan bir plan yapar ona göre yola çıkar. Nerde yemek yiyeceksin, nerde tuvalete gideceksin bunları baştan planlamasan da olur, duruma göre yolda karar verebilirsin.

           Muharrem İnce, sen CHP genel başkanı mı olmak istiyorsun, Millet ittifakı cumhurbaşkanı adayımı olmak istiyorsun, yeni partimi kurmak istiyorsun, bağımsız olarak cumhurbaşkanı adayı mı olmak istiyorsun.  Bize diyorsun ki ben bir yola çıktım, benimle gelin. Tamam da sen bu yolun sonunda nereye varmak istiyorsun.

             İlk önce gazetecilere “ben parti kuracağım” dedin. 3 gün sonra “yok öyle bir şey ben memleketi gezeceğim dedin. 3 günde bu kadar yalpalarsan bu bin gün nasıl geçer. CHP’ye genel başkan olmak istiyorsan daha yeni kurultay oldu, aday olmadın. Parti kurmak istiyorsan böyle bir niyetim yok diye kendin söyledin. Cumhurbaşkanı adayı olacaksan daha seçimlere 3 yıl var, şimdiden neyin çalışmasını yapıyorsun. Erken seçim olacağını mı düşünüyorsun. Cumhurbaşkanı adayı olacaksan 100 bin seçmen imzası toplayıp bağımsız aday olabilirsin. Bunu mu yapmak istiyorsun. Çok sorular var, ama hiç cevap yok. Önce şuna karar vermen lazım. Sen ne yapmak istiyorsun.

        Bir yola çıkacaksan şu iki konuyu aydınlatman lazım.

                Birincisi; Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu gece neredeydin, neden kameraların karşısına geçip bir açıklama yapmadın. Herkes o gece içki içtiğini, sarhoş olduğunu, bu halinle kameraların karşısına geçemediğini söylüyor, böyle biliyor. Bu doğruysa bu halinle bu memleketi nasıl yöneteceksin. Doğru değilse bir açıklama yap, milleti ikna et.

             İkincisi; Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkların kontrol edilmediğini, oylarının çalınmış olabileceğini ima ediyorsun. Oylarına neden sahip çıkamadın. İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde İmamoğlu ve Kaftancıoğlu oylarına sahip çıktılar. Islak imzalara sahip çıktılar. Binali Yıldırım televizyonlara çıkıp ben kazandım dedi. Ama onlar ısrarla televizyonlara çıkıp bunun doğru olmadığına insanları inandırdılar.  Ve kazandılar. Sen niye bunu yapamadın ?

               İyi bir hatipsin. Siyaset hayatına göre gençsin, hareketlisin. CHP’ye hareket getireceğine insanları ikna ettin. Bunlar artı yönlerin. Ama cumhurbaşkanlığı seçim sürecini iyi yönetemedin. Aklınla değil duygularınla hareket ediyorsun. Kararlı değilsin, yalpalıyorsun. Bunlar da senin eksilerin. Bu son çıkışın eksik yanlarını gideremediğini gösteriyor.

            Başarılı olmak istiyorsan yukarıdaki 2 soruya cevap verip, insanları ikna et. Ne yapacaksan açıkça söyle, kararlı ol. Yoksa 1000 gün sürecek dediğin bu yolculukta 10 gün sonra bavullarını toplayıp evine dönersin.

      KEMAL KILIÇDAROĞLU NE YAPMALI ?

        Lafı gelmişken Kılıçdaroğlu’ na da bir iki şey söyleyelim. Belediye seçimlerinde büyükşehir belediye adaylarını iyi seçtin. Laf yapan siyasetçileri değil, ilçelerinde başarılı olmuş belediye başkanlarını aday gösterdin. İmamoğlu gibi tanınmamış kişileri aday göstererek hem cesaretli davrandın, hem risk aldın. Sonuçta başarılı oldun. Bu sayede son kurultayda rahat bir şekilde tekrar CHP’ye genel başkan oldun.

       Buraya kadar tamam. Ya bundan sonrası? Bundan sonra hedefin ne olacak. Yapman gereken benim bu son dönemim deyip 2023 seçimlerine iyi bir adayla, iyi bir hazırlık yapmak. Bir sonraki dönem için CHP’nin başına iyi isimleri hazırlamak. Bunu başarabilirsen CHP ve Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılırsın. Siyaseti bıraksan da itibar görürsün. Ama birçok siyasetçi gibi koltuğa yapışırsan, Ecevit gibi iki kişi koltuğunun altına girerek siyaset yapmaya kalkarsan, Deniz Baykal gibi tekerlekli sandalyede siyaset yapmaya kalkarsan CHP ’ye de yazık edersin, kendine de yazık edersin, bize de yazık edersin. Yaşın 72, zamanı geldi.

   

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek