Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 07 Ağustos 2020, Cuma 09:36:04 tarihinde eklendi. 3835 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

OYLARI BÖLMEYİN BİRLEŞİN - Ozan Akarsu

OYLARI BÖLMEYİN BİRLEŞİN

 

Bundan on yıl evvel, henüz 20 yaşındayım. Hak ve Eşitlik Partisi üyesiyim. 

O zamanlar araba sileceklerine el ilanı sıkıştırmak, kapıların altından broşür bırakmak, kahvehanelere girip afiş asmaya çalışmak benim için heyecan verici bir işti.
İnsanların yaptıklarımızı görünce ne diyeceği, ne tepki vereceği sürekli bir merak konusuydu.
İyi hatırlarım; o zamanlar beni en çok irrite eden şey, bizi görenlerin içinde şiddetle ‘’Oyları bölmeyin, birleşin!’’ diye çıkışanlar olmuştu.
İyi de neden?
O zamanlar meclis aritmetiği belli. Seçim barajı var, birinci çıkan partinin tek başına sahip olduğu iktidarı engellemek için meclise 4. Bir partinin girmesi gerek.
Aldığımız cevap yine şu olurdu.
‘’Oyları bölmeyin, birleşin!’’
İyi de nedenini söyleyin?
‘’Efendim iktidara hizmet etmeyin, iktidarın dümenine su taşımayın, iktidara çalışmayın, iktidar hesabına iş yapmayın, Atatürk Partisi biziz.’’
Peki sonra?
‘’Oyları bölmeyin, birleşin!’’
Kendimi bildim bileli, CHP benim oyumu da aynı şekilde istedi. O zamanlar zannederdim ki, bize karşı böyle tutum içindeler hani Atatürkçü bir partiyiz ve genel başkanımız da emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ya…
Sonraki yıllarda okudukça öğrendim meğer DSP, TİP, ÖDP, Yeşiller ve Sol Gelecek gibi sol partilere oy vermeye niyetlenenlere de aynı şeyi söylemişler.
‘’Oyları bölmeyin, birleşin!’’
Gel zaman git zaman kaderin bir cilvesi midir, yoksa başkanlık sistemi mi buna zorlaşmıştır tartışılır; kendini birleşimin adresi olarak görenler, ittifaklar kurmakta gayret gösterdiler. İttifakın meyveleri kısa sürede verdi ve bu günlere gelindi.
Demek ki istenildiği zaman değişim olabiliyormuş.
Şimdi ise her yerde Muharrem İnce’nin parti kuracağı yönündeki açıklamaları ele alınırken kulaklarımda o cümle çınlıyor.
‘’Oyları bölmeyin, birleşin’’
Di’Yorum için ayrılan köşeyi paylaştığım üstadım Hayri Akpınar, Yüce Ben adlı yazısında 37. Kurultay hakkında gözlemlerini paylaşmış. Yazısının sonunda
‘’ATATÜRK’ün kurduğu CHP’ye dönebilmek için cesur siyasetçilere ihtiyaç vardır.’’ Demiş.
Oysa bir gerçek de şu ki; o cesareti bu güne kadar CHP’de göstermeye çalışan ama başarısız olan her kimse hep aynı cümle ile bertaraf edildi.
’Oyları bölmeyin, birleşin!’’
Sağ ya da sol parti gözetmeksizin nasıl ki halk meclis aritmetiğini ve seçim sistemini göz önünde bulundurup İYİ Parti’nin önünü açtı ise sadece yönetim anlayışından ümidini kestiği CHP’den değil, tüm partilerden çıkacak alternatifi değerlendirecektir.
Yeter ki yeni girişimde bulunacaklar cesaretli olsun.
Siyasetteki merkeziyetçiliğin önüne geçmenin başka yolu da yoktur.

                                                        

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ozan Akarsu Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek