Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 04 Ağustos 2020, Salı 09:39:48 tarihinde eklendi. 1717 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AYASOFYA’NIN AÇILIŞINA EN ÇOK YUNAN’IN DİNDARLARI, BİZİMSE İNANÇSIZLARIMIZ ÜZÜLDÜ -

AYASOFYA’NIN AÇILIŞINA EN ÇOK YUNAN’IN DİNDARLARI, BİZİMSE İNANÇSIZLARIMIZ ÜZÜLDÜ

 

 

Ayasofya cami olarak açıldığı Cuma günü Yunanistan’da kiliseler çan çaldı, bayraklar yarıya indi velhasıl Yunanlılar çok üzüldüler, çook. Bizde ise görüş ve düşünceleri Ateizme yakın olanlar da aynı Yunan papazları gibi çok çok üzüldüler. Ha şunu da söylemeliyim, Papa da çok üzüldüğünü söyledi.

Peki bizim solcu ve ateistlerin papazlarla ne alakası, ne ilişkisi var? Neden aynı şeye üzülüyorlar? Yahu adamlar bizim kritik zamanlardan camilerde sala okuduğumuz gibi onlarda kiliselerde çan çalıyorlar, alarm veriyorlar. Birşeyler elden gitti diyorlar. Tamam da bizimkilere ne oluyor? Tutturmuşlar “ Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Atatürk’e lanet okudu” diyorlar. Yahu siz her yediğiniz halta neden Atatürk’ü karıştırıyorsunuz? Birincisi o lanet Fatih’e aittir. Fatih’in Ayasofya Camii için Vakıfnamesi vardır. O vakıfnamade “Kim bu eserin cami vasfını değiştirirse Allah’ın laneti üzerinde olsun” yazmaktadır. Şimdi biz sizin keyfiniz için Fatih’in bu vakıfname ve vasiyetini yok mu sayalım?, Yırtıp atalım mı?

Sizi, Sisi’yi Yunan papazlarını ve Papa’yı memnun etmek için Fatih’in vakıfnamesini yırtıp atalım öyle mi? Kusura bakmayın Fatih’in sakalının bir teli sizin topunuzdan kıymetlidir. Atatürk’e gelince biz ısrarla “O imza dolayısıyla da o kararname Atatürk’e ait değildir” diyoruz. Siz illa işe Atatürk’ü de karıştırmaya devam ediyorsunuz.

Eskiden Atilla İlhan ikinci kanalda(TRT’de) program yapardı. Elimden geldiğince izlemeye çalışırdım. Solcuydu ama kaliteli solcu ve de ulusalcı yani milliyetçiydi. Diyordu ki “Atatürk Türk kültür ve milli eğitimini Türklük ve Türkçülük üzerine bina etmişti.  Atatürk öldükten sonra gelenler(İsmet İnönü) bu çizgiden döndü Bizans ve Helenizm, yani Yunan medeniyetinin yolunu seçti. Bu o kadar doğru bir tespit ki, Atatürk’ten sonra gelenler bize ait Osmanlı, Selçuklu eserlerini özellikle yıkıma, vakıflarını ise yağmaya açtılar. Öbür tarafta ise Bizans eserlerini yaşatmak için özel ihtimam gösterdiler. Dünya’nın heryerinden Bizans uzananları davet edip çalıştırdılar. Öbür tarafta Yunanistan bir asırda bütün Osmanlı eserlerini yerle bir etti. Sadece Selanik’te beş yüz civarında cami, yarım asırda yok edildi.

Gidin bakın İstanbul’a, kiliseler yerli yerinde, Fener Patrik kilisesi yeni yapılmış gibi bakımlı. Üstelik te her zaman her türlü fitneliğin kaynağı olduğu halde.

Allah C.C uzun ömür versin Tayyip Erdoğan’a, herkese özgürlük, Müslümana da özgürlük. Herkese özgürlük, Türk milletine de özgürlük.

Allahsızın, gavurun, Türk’ten, Müslüman’dan daha özgür olduğu günler geride kaldı.

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek