HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 24 Temmuz 2020, Cuma 09:34:11 tarihinde eklendi. 6070 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MUHALEFETE MUHALEFET OLMAK - Özgür Kaya

MUHALEFETE MUHALEFET OLMAK

 

Dünya üzerinde her demokratik sistemde muhalefetin varlığı ve mücadelesi iktidarların başarısı için önemlidir. Muhalefet unsurları, İktidarın dayandığı toplumsal taban dışında kalan toplum kesimlerini temsil ederken, iktidarın faaliyetlerinin toplumun tamamına yayılması için gayret ederler. Muhalefetin varlığı, İktidarın alacağı kararların toplumsal bütünlüğü parçalamasına engel olur. Muhalefet iktidarın yapabileceği hatalara karşı toplumun teminatıdır. Dünya’da tüm muhalefet unsurları birbirine destek olup iktidarın elindeki gücün yaratacağı tahribatı gidermeye çalışırken birlikte mücadele ederler.

Tüm dünyada durum böyle iken ülkemizde sağ ve sığ anlayış muhalefetin önemini görmezden gelmeye çalışır. Kişisel ve grupsal menfaatlerini her şeyin önüne koyan bu anlayış, kişisel menfaatlerini gerçekleştirirken buna engel olacak muhalefete karşı dünya siyasetinde rastlanmayan bir taktik buldu.  Muhalefete muhalefet etmek.

Türkiye’de sağ ve sığ iktidarlar başarısızlıklarını muhalefete yüklemeye çalışırken, garip bir şekilde bazı muhalefet kesimleri de muhalefete muhalefet ederler. Bunlar kraldan çok kralcı olup iktidar nimetlerinden yaralanmak isteyen menfaat gruplarıdır. Bu gruplar iktidara muhalefet edermiş gibi gözüküp kişisel menfaatlerini gerçekleştirmek için iktidarın değirmenine su taşırlar. Bölgemizdeki durum da Türkiye’deki genel durumdan farklı değildir. Bizim bölgemizde de çıkar ve menfaat siyaseti yapanların hiçbir toplumsal görüşü ve siyasi duruşu yoktur. Muhalefetin toplumsal ve siyasi denge için önemini yok sayan kendi menfaati için her şeyi göze alan bu anlayış tüm partilerin ve siyasi kurumların içine sızmıştır. Bu çıkar grupları, öngörüsüz ve çapsız iktidar sahiplerinin de gizli desteğiyle muhalefete muhalefet etmektedirler. Bunların kendi çıkarlarından başka hiçbir şeye sadakati olmadığı içinde iktidara sadakatlerini de muhalefete muhalefet ederek göstermektedirler. 

Muhalefet toplumsal ve siyasi bir ihtiyaçtır. Muhalefeti susturmaya ve yok etmeye çalışanlar aslında kendi sonlarını hazırlamaktadırlar. Başarılı bir iktidar için başarılı muhalefet gerekir. Bütün muhalefetin ortak bir yol haritası belirleyerek toplumun tamamının menfaati için siyaset üretmesi gerekirken, muhalefeti bölmeye ve yok etmeye çalışan muhalefete muhalefet eden çıkar grupları aslında topluma ve bulundukları siyasi harekete ihanet etmektedirler. Bu beyaz renkli görünmez ihaneti toplumdan saklamaya çalışırlarken takındıkları maskelerde hepimizin ortak değerleri olur.

Türkiye’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun kişisel gayretleriyle başlayan muhalefeti yan yana getirme çabaları hepimize örnek olmalıdır. Ülkemizin şehrimizin ve çocuklarımızın geleceği için yapılan yanlışlara karşı muhalefet yükseltilmelidir. Muhalefet unsurlarının ortak kaygıları ülkenin ve şehrimizin geleceği için bir toplanma ve dayanışma noktası olacaktır.

Çocuklarımızın geleceği ve yarınlar için el ele vermeli

Ülkemize ve şehrimize sahip çıkmalıyız.

Selam ederim.

Yazdır Paylaş
Diğer Özgür Kaya Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek