Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 22 Temmuz 2020, Çarşamba 09:43:07 tarihinde eklendi. 2936 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BEKLENTİLERİN ARASINDAKİ YAŞAMIMIZ - Burcu Çalışkan

BEKLENTİLERİN ARASINDAKİ YAŞAMIMIZ

 

“Acaba hiç kendim olmuş muydum?

Hiç kendimiz olduk mu?
Görevlerin birlikte götürülmediği bir yerim oldu mu hiç?”
Adalet Ağaoğlu

Kendimi izlediğimde başkalarını dinlerken, bazen odaklanıyorum. Bazen de zihnimin içi hiç durmuyor, susmuyor. Her söylenen bende bir düşünceyi, bir anıyı, bir duyguyu tetikliyor. Yine bitmeyen bir yapmam gerekenler koşturmacası, olmam gereken insana yönelik çaba. Eşim, dostum, çalıştığım kişiler etrafımda olmasa ve o anda benden bir şey talep etmese bile bu sefer zihnimin talepleri bırakmıyor peşimi. Okumam gereken kitaplar, izlemem gereken filmler, dinlemem gereken konuşmalar… Spor da yapmalıyım, aynı zamanda yazı da yazmalıyım, aslında yemek de yapsam iyi olur, arkadaşlarımla mı görüşseydim?

Siz de böyle buluyor musunuz kendinizi ara ara? Daha yeni evlere kapanmadı mı dünya, yavaşla dur demedi mi hayat? “Buna rağmen ben dersimi almadım mı?” diye düşünüyor musunuz?

Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Bu yazıyı okurken bile bir sonraki adımınızı planlıyorsanız bir rahatlayın, sakinleşin. Bırakın dünya sizsiz, bensiz dönsün bir süre.

Beklenti bıçak sırtı gibi bir şey. Kendimizden beklentimiz başta olmak üzere; ailemiz, iş yerimiz, arkadaşlarımız, eşimiz, sevgilimiz… Herkesi memnun etme çabası en “benim böyle bir telaşım yok” diyenin bile farkında olmadan debelendiği bir tutum. Sinsi sinsi ensemizde, farkında olmadan bize istediğini yaptırıyor.

Peki masanın diğer tarafına oturalım, biz kimlerden neler talep ediyoruz?
Örneğin eşimiz, kardeşimiz, dostumuza farkında olmadan ne gibi baskılar kuruyoruz?
Hep onun iyiliği için istenenler aslında bizim talebimiz olabilir mi? Yoksa gerçekten karşıdakinin kendi seçimi mi?

Hep yanımda olur, asla geç kalmaz, çok çalışkandır, bunu da halleder” diye diye hangi etiketlerle sınırlıyoruz insanları? Ve bir gün ihtiyacınız olduğunda orada olamadığında, geciktiğinde, canı hiçbir şey yapmak istemediğinde büyük bir şaşkınlıkla sitemler ediyoruz. Aslında bu sınırları biz çiziyoruz hem kendimize hem karşıdakine. Genel olarak çalışkan biri olabilir, ancak yorulduğu dönemler de olacaktır. Bizim de yorulduğumuz dönemler olacaktır.

Zihnimizdeki görünmez ama ağırlığı son derece hissedilir beklentiler yığınını bir kenara bırakmak ne kadar zor olsa da; damla damla hatırlamak ve hatırlatmak lazım. Onlar sadece beklenti, bizler ise yaşamın içinde her gün yeni bir başlangıca uyanan insanlarız.

Sevgiyle kalın…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek