Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 17 Temmuz 2020, Cuma 09:42:09 tarihinde eklendi. 4797 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“YA; YANILIYORSAK, YA; İÇİNCE AYILIYORSAK”. - HAYRİ AKPINAR

  “YA;  YANILIYORSAK,  YA;  İÇİNCE AYILIYORSAK”.

 

         Siyasi Muhalefet; Bir fikir ve Bir düşünceye kökten karşı çıkmak değildir. Muhalefet bir fikir ve düşüncenin karşısına her bir eylem ve yaptırım için  alternatif  çözüm getirerek Toplum adına daha iyisinin yapılmasına yol açmak demektir. Yine muhalefet  iktidara sahip olmak için çok çalışmak ve savaş vermektir. Özellikle Parti içi muhalefet Yol gösteren demektir. Hele birde CHP de siyaset yapıyorsanız Muhalefet ederken ve  mücadelenizde  daha adil ve daha basiretli davranmak zorundasınız.

         Gel gör ki; Her aday belirlemede 3-5 aday karşımıza çıkıyor ve yarış boyunca hoş ve güzel söylemler, Eşitlik, adalet ahkamları ve en can acıtanı da Kendim için bir şey istiyorsam namert im Bu kent ve Halkı içindir bütün gayretim ajitasyonları.  

         Seçim kazanan yoluna devam ederken diğerleri nedendir bilinmez bir küskünlük ve komple teorilerinin arkasına başarısızlıklarını gizleme gayreti. Benden bu kadar kimin ne hali varsa görsün  tehdit vari sitemler.

         Kaybetmenin burukluğu geçtiğinde,  Kazanan rakibe karşı MUHALEFET yapma zamanı gelmiştir artık. Tüm sitemler, kırgınlıklar unutulup yeni seçime hazırlanma zamanıdır. Çünkü bilirler ki Siyasetin sadece giriş kapısı vardır çıkış kapısı asla yoktur. Tatlıdır siyaset, Halkına hizmet etme gayreti, mutluluk ve gurur verir. Zaten siyasetçinin tek ödülü de budur.

         CHP belediye başkanlığı aday belirleme dönemine baktığımızda bir çok ismin geçmesine rağmen sayın Murat Gerenli CHP Belediye başkan adayı olmuş ve Seçimi de %67 gibi büyük bir başarı ile almıştır. Yönetim biçimini Lüleburgaz Halkı beğenir yada beğenmez, icraatları konusunda gerekli eleştiriler Yazılı basın veya sosyal medyadan yapılarak hizmetin en iyisinin verilmesi için uyarı muhalefeti yapılır.

         Ancak esas yapıcı Muhalefeti o Aday adayı iken kaybeden siyasetçilerimizin yapması gerekir. Bu hem CHP belediyesinin başarısını pekiştirecek hem de gelecek aday döneminde kendilerini kanıtlama fırsatı verecektir. Çünkü siyasette temel kuraldır. “Seçim bittiği gün başlar”.

         Bu gün ülke siyaseti pamuk ipliğine bağlı değişkenler içindeyken Lüleburgaz CHP siyasetçileri parti içi muhalefet görevini tam yapmayarak hizmet kalitesinin artmasına hiçbir katkıları bulunmamakta, Belediye idarecilerinin hata yapmalarını  gözetlemekteler. Anlamsız kulisler, hiçbir kazanımı olmayan birliktelikler, kahve sohbetlerinden öteye gitmeyen eleştiri peşindeler.

         Kimisi yaşının, kimisi işinin ve kimisi de sözde sağlığının arkasına gizlenerek gelecek seçim döneminde tekrar sahalara dönmek üzere sus pus durumdalar.

         Unutmayın ki Her aday olduğunuzda sizi gönülden destekleyen siyasi taraftarlarınıza saygısızlık, sorumsuzluktur bu tavır. Mensubu olduğunuz partiye olumlu ve yararlı fikirler üretmez Muhalefet görevinizi yerine getirmez iseniz ne bir Davadan nede Politik faydadan söz edemezsiniz. Size birilerinin adayımız ol demesini bekleyemezsiniz. siyasetçi görevi ister çalışır emek verir söke söke de almalıdır.  Eğer size birileri bir makamı lütfedip veriyorsa esaret sözleşmesini imzalamışsınız demektir. O makama otursanız da ne kendinize nede Halka hizmet edemezsiniz birilerinin askeri olup çıkarsınız. Şimdi toparlanma ve onurlu siyaset yapma ve geleceğe hazırlanma zamanı. Lüleburgaz Halkını gerçekten seviyorsanız Partinize, Örgütünüze ve Belediye yönetimine yapıcı muhalefetinizi tam yapın Muhalefet budur. Sandık önünüze geldiğinde yine güreş tutarsınız.

         Pek ortalıklarda görünmeyen İl başkanı ve Milletvekili ile hala kredisi bizde saklı İlçe Başkanında bu muhalefete katkı sağlaması gerek, ılımlı istişarelerden kaçmaması gerek. Lütfen “Ya, Yanılıyorsak, Ya içince ayılıyorsak” sendromuna sokmayın partiye gönül vermiş üyeleri.

 

 

        

          

Yazdır Paylaş
Diğer HAYRİ AKPINAR Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek