Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 26 Haziran 2020, Cuma 09:37:35 tarihinde eklendi. 5210 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SUYUMUZ ÇIKTI - HAYRİ AKPINAR

SUYUMUZ ÇIKTI

 

      Son 15-20 gündür mevsimsel yağışlar ile birlikte Şehrimiz halkı ve esnafı sıkıntılı günler yaşıyor. Canı yanan Esnaf ve vatandaşımız bastı feryadı, bilinmelidir ki sonuna kadar haklılar. Günümüzün en etkin iletişim aracı sosyal medya sitem söylemleri ve boy boy resim ve videolar ile Belediyemize protestolarını ortaya koydular. Çünkü onlar vergisini veren ve hizmet bekleyen mağdurlar.

         Bizler her ne kadar Belediyemizi eksikleri karşısında sorunların giderilmesi adına eleştirsek de Adaletin ve doğrunun her zaman yanında yer aldık. Yağmur mağduriyeti konusunda Belediyenin şu anki yöneticilerinin bu protestoları fazlaca hak etmedikleri kanısındayım. Çamur at izi kalsın, vurun abalıya mantını savunacak değiliz.

         Lüleburgaz’ın alt yapısı en son Sayın Ahmet Sezal Özbek tarafından 25 yıl önce yapılmıştır. Üstelik bunu 6 yıllık belediye başkanlığına sığdırabilmiştir. Alt yapı Belediyecilerin dar ağacıdır, Başarırsan Kahraman, Başaramazsan siyasetinin sonu olur. O dönemde Lüleburgaz’ın merkez nüfusu 52 bin kişi, Coğrafi yarı çapı 2 km Buna göre planlanmış ve yapılmıştır. Ahmet Bey bu yatırımı görevi olduğu için yapmıştır cesaretini kutlamak gerek.

         Gelelim yolların nehir, işyerlerinin havuza döndüğü bu günlerimize. Neden böyle oldu peki? Yıl 2020 Lüleburgaz Merkez nüfusu 119 bin kişi Coğrafi yarı çapı 4.5 km. Nüfus 2 kat İmara açılan/katılan hizmet bekleyen yerleşim yeri alanı 2.5 kat artmış. Altyapı aynı kalmış en kötüsü içme suyu taşıyan boru hattı da aynı. O yüzdendir onarım, tadilat ve yağmurlardan sonra musluğumuzdan akan suyun bulanık ve kirli gelmesi. Çünkü Eskimiş ve su kaçıran borular suyun tazyiki ile normal zamanda dışarıdan su almaz Ancak tazyik kesilir ise bu defa dışarıdaki kirli suyu alarak musluğumuza kadar getiriler.

         Bu gün mağdur oluyoruz çünkü;

         19 yıl kesintisiz görev yapmış Belediye yöneticilerimiz cesaret edip alt yapı yenileme işine girememişlerdir.  Onun yerine gerçekte sosyal tesis olan ama Akademi diye lanse edilen mekanlara ödeneklerini ayırmış ve şehrin namının da  Kültür kenti yapıvermişlerdir. Buraları  belli bir zümre ve grup dışında pek kullanabilende yok zaten. Bunlara harcanan ve hala tamamlanmamış yapıların maliyetini hesapladığımızda köylerin bile alt yapılarını yenileyebilirdik.  Şu anki belediyemizin tek eksiği yarım kalan bu yapıların çürüyüp işlevsiz kalmalarına izin vermesidir. Tamamlanmalıdır. Burada siyasi değil toplumsal  fayda gözetilmelidir.

         Yollarımız ile kaldırımlarımız müthiş orantıdadır, 30 cm kaldırım yüksekliği ile yollarımız ne güzel su kanalları haline geldiler. Her yıl yenilenip döşenen parke taşlı yollarımız bahçe ve işyerlerimizden yükseğe çıkmıştır. Yağmur suyu ne yapacak ki? kanal yetersiz yol yüksek kovayı hazırlayın misafirliğe yağmur suyu geliyor.

         Yeşili herkes sever, ama biri anlatsın lütfen kaldırımın orta yerine ağaç dikmekte ne? Zaten çoğu yerde 1 metren dar kaldırımlarda bir birimize çarpmadan nasıl yürüyeceğiz. Daha berbatı sırf arabalarımız zarar görmesin diye bahçe girişi alçaltılan kaldırımlarımız insana mı malamı hizmet ettiğinizi sorgulatmaz mı?.Engelli ve Bebek arabaları akrobasi mi yapsın? Bir de alay eder gibi sarı engelli kılavuzları koymak ile ne mesaj veriliyor?

         Belediye yöneticilerimiz ne düşündü ise parke taşlı yollarımızı söküp asfaltlama yapıyor hangisi daha doğrudur bilmiyorum ama Başkanımız bir önceki belediye meclisinde görev yaptı. Eğer asfalt doğru ise o zaman neden ısrar ile doğrusunu savunup karşı çıkmadınız.

         Şehrimizin Yağmur mağduriyeti ve kirli içme suyu bu günün sorunu değil, kaldırımlarda öyle. Karşımızda görevli siz olduğu için halkın tepkisi size. Ama lütfen çıkın bunları bu halka cesurca ve açık yüreklilik ile biatiniz ve siyasi endişeleriniz yoksa anlatın. Rahat olun bu halk KÜLTÜR kentinin halkı sizi anlayacak ve destek olacaktır. Yoksa önce kendinize ve sonra mensubu olduğunuz partiye zarar verirsiniz.

         Sorunlar geçmişten gelse de sizin göreviniz bunları çözmek ve bu çözüm gayretlerinizi halka anlatmak. Gelen gideni aratırmış teselli lafı aldırış etmeyiniz. Başarı tüm zorlukları unutturur. Bilirsiniz ki "Başarının sırrı yoktur. Hazırlık, sıkı çalışma ve başarısızlıktan öğrenmenin sonucudur."

                                                        diyorumbiz@gmail.com

 

        

Yazdır Paylaş
Diğer HAYRİ AKPINAR Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek