HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 19 Haziran 2020, Cuma 09:40:41 tarihinde eklendi. 5945 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“SAHTECİ ÇIKAR ÇETELERİ’’ - Özgür Kaya

“SAHTECİ ÇIKAR ÇETELERİ’’

 

                Bu köşede yazmaya başladığımızdan bu yana sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin en önemli sorunlardan olan BÜTÇE ve ALTYAPI konularına dikkat çekmeye çalıştık. Ancak belediyelerden çıkar elde eden bazı kişilerin, bu yazıları kendi belediyelerine karşı ve özellikle CHP’li belediyelere karşı yazılmış bir eleştiri yazıları olarak anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını görüyoruz. 

 

Bölgemizdeki tüm yöneticiler için “YOL GÖSTERİCİ’’ olmaya çalışan -eleştiri denilemeyecek- bu yazılardan samimi yöneticiler kendileri için notlar çıkarırken, hemen her belediyenin etrafında konumlanan ÇIKAR ÇEVRELERİ rahatsız oldular. Özellikle CHP yerelde iktidar olmasa kapısını açmayacak, solculuğun ‘S’sini, devrimciliğin ‘D’sini, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Altıok’unu bilmeyen bu kişiler için CHP’nin Kırklareli’nde 8 ilçe belediyesinden 5’ini kaybetmiş olmasının da kaybedilen belediyelerin de bir önemi yok.  Dün başka partide, bu gün CHP’de, CHP kaybederse de belediyeyi kazananın yanında yer almaktan çekinmeyecek bu kişilerin son günlerde sosyal medya da yazdıklarını ise hayretle takip ediyoruz.

 

DENİZ Gezmiş’i Facebook’tan öğrenen,  ‘’NUTUK’’ ya da kitap okur gibi resimler çekilen, Che Guevara’yı film yıldızı zanneden, siyaseti geçim kapısı olarak gören bu kişilerin SAHTE hesaplarından yazdıkları yorumlarda savunabilecekleri bir fikirleri bile yok. Siyaseti makam-mevki ve çıkar elde etme yeri zanneden bu kişiler, Kraldan çok Kral’cı olup, sahte hesaplarından da ŞÖVALYELİK yapmaya çalışıyorlar. Çıkarları uğruna herkese yalan çarpıtma ve iftira ile saldırmayı alışkanlık edinmiş bu kişiler için, hangi fikrin, hangi partinin ya da kişinin iktidar olduğunun önemli olmadığını, onların tek meselelerinin kendi çıkarları olduğunu da biz biliyoruz. Kişisel komplekslerden ve çıkar sağlama hırsından körleşmiş bu kişilerin kendi küçük çıkarları için, bir şehri, bir belediyeyi ve ya partiyi uçuruma sürükleyebileceklerini, çıkarlarına zarar verecek her kişi ya da kuruma ‘’İTİBAR SUİKASTLARI’’ düzenleyebileceklerini de biliyoruz. Ancak son dönemde, bu çıkar gruplarının sosyal medyada sergiledikleri özgüvenin kaynağını henüz çözebilmiş değiliz, kulağımıza gelenlere ise inanmak istemiyoruz.

 

Bu haddini bilmez çıkarcılar sahte hesaplarında o kadar ileri gittiler ki ; ‘’BİZ’’lere PARTİCİLİK-CHP’lilik ve hatta Sol’culuk ve Sorumluluk dersleri vermeye çalışıyorlar. Bu ülke için veya bir dava uğruna hiçbir bedel ödememiş ve asla ödemeyecek olan bu çıkar grupları, yalan çarpıtma ve iftira üçgenin de yol almaya çalışıp, farkında olmadan AKP gibi bir parti ve ERDOĞAN gibi lider özlemlerini de dile getiriyorlar. Bütün bunları da CHP’li, Solcu ve Emekten yanaymış –GİBİ- gözükerek yapmaya çalışıyorlar. Seçim zamanları dışında Emekçilerin yüzünü bile görmek istemeyen, EMEK, ÖZGÜRLÜK, VATAN ve BAYRAK kelimeleri ile BERKİN ELVAN, DENİZ GEZMİŞ, NAZIM HİKMET, ATATÜRK isimlerini bile sadece kendi çıkarları için kullanan bu kişiler, belediyelerin ve yöneticilerin eleştirilmesini istemiyor gözüküp, gerçek niyetleri olan kişisel çıkarlarını elde etme gayretlerini saklıyorlar. Yani pirincin içindeki beyaz taşlar gibi ‘’BİZE’’ benzemeye ve ‘’BİZDEN’’ gözükmeye çalışıyorlar.

Aslında hiçbir davaya inanmayan, bugün için ‘’BİZDEN’’ gözüken ve siyasetten menfaat elde etmeye çalışan bu çıkar gruplarına karşı tüm yöneticileri uyarmak isterim. Birazda siz yöneticilerin hoş görüsü ile büyüyen bu çıkar gruplarına karşı uyanık olun. Çanağına ekmek konulduğu sürece kulağa hoş gelen şeyler söyleyen bu kişiler, yalan çarpıtma ve iftira üçgeninde güçlenerek,  ilerde sizden daha fazlasını isteyecek siz vermeyince yâda veremeyince de aynı yalan, çarpıtma ve iftira silahını size karşı kullanacaklardır. Kendi çıkarlarına uyduğu sürece bir başka adayı veya başka bir partiyi desteklemekte ve itibarınıza ve emeğinize saldırmakta sorun görmeyeceklerdir. Gerçek şu ki; İşini doğru yapan ve yaptığından emin olan yöneticilerin ne sahte hesaplara ne de çevresinde yer bulmaya çalışan çıkar gruplarına ihtiyacı olmaz.

 

Trakya ve Kırklareli’nin tamamında ve özel olarak Lüleburgaz’da gerçek solcuların ve CHP’lilerin, bu çıkar gruplarına karşı siyaseti ve PARTİ’Yİ korumak için dikkatli olması gerekir. Bizler gayet iyi biliyoruz ki çıkar ortaklığına dönüşen yönetim anlayışının bu ülkeye ve bu şehre hiçbir faydası olmamıştır, olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi kişisel çıkarlar- için değil MİLLİ MENFAATLER için kurulmuş bir DAVA partisidir. Kurucusu dünya tarihine ismi altın harflerle yazılmış ve Türkiye’de hiçbir siyasetçiyle kıyaslanamayacak büyüklükte bir deha olan, fikir ve dava adamı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyen,  tüm Türkiye için emek harcayarak iş ve fikir üretenlere, bu kutlu devrimci davada BEDEL ödeyenlere selam olsun.

 

Not: Ülkemizin ve şehrimizin bu kadar önemli sorunları varken, kişisel çıkar peşinde koşan, sahte hesaplardan itibar suikastları yapan, ‘’BİZDEN’’ gözüken bu kişi ve gruplara dikkat çektiğimiz bu zorunlu yazı için affınıza sığınıyorum.  Meselenin ve olup bitenin farkında olduğumuzu göstermek için yazdığımız bu yazı ‘’ONLARI’’ ciddiye aldığımız ya da önemsediğimiz anlamına gelmesin. Bu yazıyla her parti ve siyasi harekete sızmaya çalışan ‘’ONLARIN’’ farkında olduğumuzu bilmelerini istedik ve ‘’ONLAR’’ ne demek istediğimizi anlayacaklardır.

 

Selam ederim

Yazdır Paylaş
Diğer Özgür Kaya Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek