Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 15 Haziran 2020, Pazartesi 08:56:48 tarihinde eklendi. 4141 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DÜNDEN BUGÜNE… - Metin Dikener

DÜNDEN BUGÜNE…

 

Sevgili okurlar, okuduğum çok değerli TASAVVUF klasikleri kitaplarından beğendiğim sözleri ara ara huzurlarınıza getiriyorum. Aslında Sokollu Mehmet Paşa Camisi İmamı ve Köşe Yazarı değerli kardeşim Sn Ahmet Bostancı bu konuları Kuran-ı Kerim’deki ayetlerden çeviri yaparak, en güzel bir şekilde yazıyor ve zevkle okuyoruz. HÜRFİKİR gazetemizde köşe yazılarına başlayan Sn Özgür Kaya’ya da hoşgeldin diyorum. Doğru konuları çok doğru bir şekilde dile getirdiğini görüyorum. Bu arada futbol terimi ile ısınma hareketlerini tamamlayan takım ile tam sahaya çıkacakken formasını çıkaran aslında zevkli yazılar yazan adaşım Metin Büyükavcılar tamam deyip benden bu kadar demesine de üzüldüm. Yine HÜRFİKİR’de Burcu Çalışkan kızımızı, Servet Şenyigit ve Doğukan Önal kardeşlerimi de değişik konulardaki yazı ve yorumlarını zevkle okuyor tebrik ediyorum. Bu arada yılların tecrübesi ile İlyas Şen de unutulmadı. Bir gazeteyi gazete yapan okuyuculara sunan başarıyı yakalayan gazetenin sahibidir. Gazetenin çıkışını ise hazırlayanlar çok değerli işini bilen tecrübeleri ile bunu gercekleştiren çalışanlarıdır. Gazetenin güzelliğine güzellik katan, fedakarlık yapan köşe yazarlarıdır.

Yıllarım HÜRFİKİR gazetesinde geçti. Aslında yazarlık aklımdan bile geçmiyordu.  Bir iki anı, bir iki yazı. Ama ne var ki sevgi saygı ve rahmetle bugün andığım Sn Mahir Altan ağbimiz yok öyle şey devam edeceksin dedi. Bu tamamen bir sevgi idi. O gün bugün HÜRFİKİR’deyim, yazılarıma zevkle devam ediyorum. Bir sayfa ile alınan daha sonra dört sayfa ile yayımlanan gazetenin tek spor ağırlıklı köşe yazarı idim. Mahir ağbim resmini ver dedi. Resim İstanbul’a gitti. 10 gün sonra klişe olarak geldi. Gazatemizde futbol da yaşanan olaylar ve anılarla beğeni kazandık. Resmimiz ve de yazılarımızla ön sayfadaki yerimizi aldık. Yazılarımızı çok dikkatli ve okunaklı yazıyorduk. Nedeni!  harfler elle dizilerek yazılıyor ve klişe yapılarak basılıyordu. O zorlu  sıkıntı dolu yıllar geldi geçti. Basına tam manası ile teknoloji girdi. Bugün çıkan HÜRFİKİR gazetesinin ulusal basından farkı kalmadı. Gazetemizde geçen yıllarda bana çok tecrübe kazandırdı. Türkiye’nin en popüler gazetesi HÜRRİYET’te spor yazıları yazmak seyrettiğim maçlara yorum yapmak o yılların çok ünlü gazecileri ile dost olmak, saygı duyulmak, sevdiğim değerli kardeşim Erdal Yakıcı’nın POLİS OLAY gazetesinde spor müdürü ünvanını, Türkiye’nin her yerinde bunu hissederek yaşamak. Radyo 39 da yıllarca her hafta kesintisiz Vedat Yücel hocam ile canlı spor programları yaptık. Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Spor Külüpleri Başkan ve yönetimleri, spora yıllarını verenleri en iyi şekilde misafirimiz oldu. Tabii tüm bunlar Hürfikir gazetemizin bize verdiği tecrübelerin ve bilginin bir göstergesiydi. Ben 10-11  senedir internet Medyasının önemli bir gazetesi olan OLAY HABER’de süper ligte oynanan maçları ve spor da yaşanan olayları yorumlarken büyük bir kitle tarafından okunup beğenilmeside beni ziyadesi ile memnun ediyor. Daha evvelki yıllarda Olay haberde Hınçal Uluç, Rahmi Turan, Mehmet Barlas, Ertuğrul Özkök, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar gibi yazarların yazıları resimlerimizle beraber yayımlanıyordu. Sonra bu alıntı yazılar resmen kaldırıldı. Bunlar dün ve bugün yaşanan güzel anılardı bir kere daha dile getirilip anlatıldı. Sevgiler saygılar.  

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek