33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 04 Haziran 2020, Perşembe 08:49:02 tarihinde eklendi. 3294 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MASKE TAKALIM, MESAFELERİ KORUYALIM! - Metin Dikener

MASKE TAKALIM, MESAFELERİ KORUYALIM!

 

Lüleburgaz Belediyesi, Lokantacılar ve Köfteciler Odası’na 2500 adet Korona virüs’ten korunma adına cerrahi maske vermiş. Başkan sevgili kardeşim Nihat Yaman’da bunların bir kısmını lokanta ve köfteci çalışanlarına, bir kısmını da Lüleburgaz halkına dağıtır. Daha evvel siyasi partilerimizde vatandaşlarımıza cerrahi maske dağıtmıştı. Bu görüş ve düşüncelerinden dolayı siyasi partilerimizi de kutluyorum. Ama biri var ki bu konuda herkese fark atan çok Değerli Kardeşim Siyami Aslan. O’na da tebriklerimi sunuyorum. Bir de üyelerinden alan ama onlara hiçbir şey vermeyen kuruluşlarda var. Bilindiği gibi Kırklareli’nde maske takma mecburiyeti getirildi. Maske satışları da devreye girdi. 1 TL olarak fiyatı belirlendi.

Şimdi Lüleburgaz’da tüm yollarda gezinenlere şöyle bir bakıyorum.

Koruyucu maskelerini takanlar, kurallara riayet ederek uyanlar var. Bunu hem kendileri hem de vadandaşları koruma adına sağlık için yapıyorlar. Bir de maalesef maske takmayanların, kurallara uymayanların çok daha fazla olduğunu görüyorum.  Şimdi soruyorum!? Sağlık Bakanlığı 65 yaş  üstü ile 18 yaş altı çocuklarımıza, torunlarımıza evde kalın diyor. Yasaklara, sosyal mesafeye ve kurallara uymaları isteniyor. Peki, Vilayetimiz dahilinde korona virüsten korunma adına cerrahi maske takma mecburiyeti getirildigi halde buna uymayanlara, ciddiye almayıp umursamayanlara neden bir önlem alınmıyor, ikazda bulunulmuyor. 

Bu şekilde sokağa çıkamazsın denilmiyor. Peki kardeşim halkın sağlığını düşünerek maske takanlara, evde kalanlara, yasaklara uyanlara, bizim sağlığımız için büyük risk alarak fedakarlık yapan çok değerli  doktorlarımıza, hemşire ve hasta bakıcılarımıza bu aynı zamanda büyük saygısızlık değil mi. Demek ki bu durum kimseyi ilgilendirmediği için, bu konu pek ciddiye alınmıyor. Maske takıp takmama konusunda takmayanlar kafalarına göre takılıyor.

Öyle veya böyle yine de tüm halkımıza sağlıklar diliyorum.  

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek