Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 07 Mayıs 2020, Perşembe 10:59:04 tarihinde eklendi. 6099 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“İçimizdeki Daltonlar” -

“İçimizdeki Daltonlar”

 

Trakya insanı dünyayla en barışık insandır. Trakya'da hayat sakin ve dingindir hiç kimse meseleleri mesele yapmaz, bu şekilde yaşamaya devam ederiz. Hayat ile barışık olmak birinci kuralımızdır.

Bu 65 yaş üstü olanların ev hapsine hangi bilim kurulu, hangi profesör karar verdi bilmiyorum ama şakıttınız. 65 yaş üstü kızanlar birinci kuralı yerle bir ettiler. Necati Hocam, ahretliği Recep Hocam, İlhan Rodop, Soner Emek, Ülkü Tırpancı, Mürtezan Bulut abim hadi yine iyisiniz. Karlı dağdan kar bağışladılar sizlere. “Hafta sonları 3 saat dışarı çıkabileceksiniz. Emencecik burun kıvırmayın beya, er şey olcağına varır…

Evde oturarak kalp, şeker, tansiyon, kolesterol ve sinir sistemi de bozulan Mürtezan Bulut abim (Unutmadan çok geçmiş olsun) sosyal medyadan sitemlerini saydırıyor. Belediye başkanımızın gözünden kaçmıştır. Bir geçmiş olsunu esirgemez beya. Ben de bir ara senin gibi düşünüyordum. Koronovirüs hepimizin aklını başından aldı. Neyi üleşemiyoruz ki geçmişi bırkalamayalım artık.

Necati ve Recep Hocamı tanımayan yok. 65 yaş üzeri, sigara, içki problemleri yok, kalp, şeker, tansiyon, kolesterol problemi de yok. Fazla kilo yok her gün yürüyüşlerini yapar, antrenmanını yaptırır. Soner, İlhan Hocam spor yapar, bunların yaşı 65 in üzerinde diye evinde 50 gündür hapis. 

Bizim M.B. var. Günde iki paketten fazla sigara içer. Elinden geldiği kadar içki içer. Baypas oldu, şeker problemi var, tansiyon, kolesterol tavan, spor yapmaz, belinin kalınlığı 150 santim yürümekte zorluk çekiyor, Yaşı 64, yirmi metre koşamaz. O sokakta yürürken bizimkiler ona camdan bakıyor. Bu 65 yaş kriterinin hiçbir bilimsel yönü yok. Adaş, bunların kafa iç aydamıyo beyaa…

Bu günlerde anlayış ve sabır en çok ihtiyacımız olan şeyler. İçimizdeki Daltonlar; umutsuzluk, korku, panik ve endişe, dörtlüsü en az koronavirüsün kendisi kadar tehlikeli.

Ayrı düştük belki sevdiklerimizden. Biraz sokakların, dostlukların, sohbetlerin sosyal yaşamın kıymetini bilerek umutlarımızı besleyelim.

 

Yine bir araya geleceğiz yine güzel şeyler yapacağız yine sorgusuz sualsiz kucaklayacağız birbirimizi. Sosyal mesafe kuralına uyacağımız, evde kaldığımız bu süreçte, Kolonya sürer gibi, dezenfektan sıkar gibi hoşgörü, anlayış ve sabır sürelim yüreklerimize. Ellerimiz uzak olsa da birbirinden gönüllerimiz hep bir Olsun… Sevgiyle ve Sağlıkla Evde Kalın…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek