Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 29 Nisan 2020, Çarşamba 10:50:04 tarihinde eklendi. 2833 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RAMAZANDA İFTAR YEMEKLERİ - Metin Dikener

RAMAZANDA İFTAR YEMEKLERİ

 

Sevgili sporseverler, ilk evvela girdiğimiz mübarek ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Ramazan ayının bereketi iftar sofralarınıza tat ve huzur getirsin.

Evde kalmaya devam ediyoruz. Tabii bunu kendi ve sevdiklerimizin sağlığı için yapıyoruz. Yüce Rabbim bizleri koronavirusü denen salgın hastalıktan korusun.

Şöyle bir eskilere gidelim. Daha önceki yıllarda Ramazan ayı geldiğinde Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize iftar yemeği veriyorduk.

Ayrıca ilaveten aksiliklerde olurdu. Davet ettiğimiz misafirlerimize aynı anda gelmeyen iftar yemekleri, kimisi beklerken kimisi de geldiği yemeğini bitirip, beklemeden kalkıp çekip gidenler… Buna ilaveten yemeği beğenmeyenler. Bir de üstelik iftar yemeğine davet etmediniz diyerek sitem edenler. Dahası küsenler. LTSO’nun o yıllarda Başkanı çok Değerli Sevgili ağabeyim Sn Naci Çarıkçı. Meclis başkanımız ise bugün sevgi, saygı ve rahmetle andığım Sn Hilmi Özhisar.

Ben de kendi mesleğimde alt kurul üyesiyim. ‘’Sizler veya bizler şu mübarek Ramazan ayına uygun olması gereken işleri yapmıyoruz. Ramazan ayının aslına uymuyoruz. Ramazan ayı fakir fukaraya, ihtiyacı olana ya para yada gıda yardımı yapmamız gerekirken biz para mal mülk ve iş sahibi olan üyelerimize iftar yemeği veriyoruz. Bir de üstelik kimseyi memnun edemiyor, tenkit ediliyoruz.’’ Her ikisi gülerek; hiç merak etme, biz de bunun farkındayız. Bundan sonra Ramazan ayında ihtiyacı olanlara gıda yardımı yapacağız. Onların aldıkları bu çok doğru ve yerinde kararla LTSO’sı  Ramazan ayı iftar yemeklerini kaldırıldı. Bu gelenek LTS odamızda fevkalade bir şekilde devam ediyor. Başkanlar, yönetimde olanlar, tüm üyeler yapılan hayır dualardan nasibini alıyor. Şu bir gerçek! Odamızın her üyesi kendi çapında fevkalade ve de her ihtiyacı olana en iyi şekilde yardım edecek durumda. Geçtiğimiz yıllarda Lüleburgaz’da verilen iftar yemeklerinde bir ihtiyacı olanı gördünüz mü. Hani çok güzel bir ata sözü vardır. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar. Yemeklerde aynı düzeydeki kişiler. Arkadaşlar, sevgili dostlar. Benim bildiğim ve gerçekten çok taktir ettiğim Lüleburgaz’da şu mübarek Ramazan ayına uyan, hayır yapan ihtiyacı olana ulaşan, yemek yapıp dağıtan bir Sokollu Mehmet Paşa camii avlusunda sosyal yardımlaşma derneği. Diğeri ise altı yolda yıllardır gelenek haline getiren radyo 39 ‘un sahibi Mahmut Erdal’ın dağıttığı iftar yemekleri.

Bu sene şu başımıza bela olan korona virus nedeni ile bu iftar yemekleri iptal edildi. Ama ne olursa olsun gereken önlemler alınsın, bu iki yerde dağıtılmak üzere iftar yemekleri yapılsın. Ramazan ayının bereketinden  ihtiyacı olanlar faydalansın. Bizlerde şu sıkıntı ile geçen günlerde ramazan ayına uygun ve yakışır bir şekilde yardımlar yapalım. İhtiyacı olanlara ulaşalım, hayır ve dualar alalım. ‘Sağlığında ne verirsen elinle o gider seninle’ bu sözü de unutmayalım.

Yardım yapanları da görüyor taktir ediyor. Tebrik ediyorum. Dayanışmanın sosyal yapılaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sunanları en içten dileklerimle canı gönülden kutluyorum. 

NOT: Kızılay Lüleburgaz Şubesi’nin iftar yemekleri hazırlayarak evlere servis yapması,  ihtiyacı olanlara ulaştırması bizim görüş ve düşüncelerimize aynen uyuyor. Takdirle karşılıyor ve de tebrik ediyorum.

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek