HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 25 Nisan 2020, Cumartesi 11:04:34 tarihinde eklendi. 3032 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÜRETİM DEVRİMİ TARIMLA BAŞLAR - Servet Şenyiğit

ÜRETİM DEVRİMİ TARIMLA BAŞLAR

 

Ülkemiz korona virüs (KOVİD-19) salgınıyla savaşıyor. Hükümet ve ilgili kuruluşlar salgının kontrol altına alınması ve yok edilmesi için çalışıyorlar. Her ne kadar bazı vatandaşlarımız yapmaması gerekenleri ısrarla ve inatla yapmaya çabalasalar da ülkemiz bu salgını yenecektir.

Salgından korunmak için sağlık ordusuna verdiğimiz desteği, üretici ordumuza da vermeliyiz. Nasıl ki sağlığımızı korumak için özen göstermemiz gerekiyorsa, gıdaya ulaşmamız ve beslenmemiz için de özen göstermeliyiz. Sağlık sektörü dışında, benzer şekilde faaliyette bulunması gereken hatta bu faaliyetlerin sürdürülebilirliği  zorunlu olan tarım sektörüdür. Sağlıktan sonra insanın en temek gereksinimi yeterli ve uygun gıdaya ulaşabilmesidir.   

Bu nedenle de sağlık çalışanlarının evde oturmalarını istemiyorsak, çiftçiye, ziraat mühendisine, veteriner hekime, teknisyenlere de evde otur diyemeyiz. Tarımsal üretimde bulunan her aileyi bir işletme olarak düşünmeliyiz.

RTE Hükümeti, tarım alanındaki uygulamalarıyla sabıkalıdır. Tohum, gübre, ilaç ve mazot konularında köylünün, çiftçinin belini bükmüştür, fakirleştirmiştir. Çiftçi ürününü hasat ettiğinde de taban fiyatı açıklanmadan dışalımdaki gümrük vergisini sıfırlayarak çiftçinin beli kırılmıştır. Ülke saman dışalımı yapar konuma getirilmiştir.

Hayvancılıkta da aynı  uygulamalar yapılmıştı. Hayvancılık teşvik edilmesi gerekirken yurt dışından hastalıklı canlı hayvan ve et alımı yapılmıştır. Bu uygulamalar halkın hükümete güvenini sarsmıştır.

Şimdi; milyonlarca m2 mera tarıma açılarak ve yüzde 75 tohum desteği ile çiftçi üretime teşvik ediliyor. Hangi tohumun köylüye verileceği bellidir. 2006 yılında çıkarılan, yerli tohum satışını yasaklayan kanun yürürlüktedir. Daha şimdiden hububat ürünlerinde dışalımın gümrük vergileri indirilmeye başlanmıştır.  Üretime ve çiftçiye katkı sağlamak , destek olmak isteyenler gümrük duvarlarını yükseltmeli ve çiftçiye ürün alım garantisi vermelilerdir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında da “Bilim Kurulu” oluşturulmalı ve Ulusal Tarım Politikaları geliştirmelidirler.

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek