33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 23 Nisan 2020, Perşembe 10:46:57 tarihinde eklendi. 2714 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

COVİD19’DAN SONRA-3 DİKKAT! RUH HASTASI TÜREYEBİLİR ! - Doğukan Önal

COVİD19’DAN SONRA-3  DİKKAT! RUH HASTASI TÜREYEBİLİR !

 

Bu yazıyı okuduğunuzda belki de beni komplo teorileri üreten biri olarak görebilirsiniz. Ama üzerinde akademik çalışmalarını yaptığım Dünya Siyasi tarihi geneli etkileyen salgın, savaş ve benzeri durumlarda ki problemlerden sonra her daim değişmiştir. Buna misal olarak gösterebileceğim en bariz mesele ise 1918- 20 arası gerçekleşen İspanyol gribi ve 1. Dünya savaşıdır.

Avrupanın harap ve bitap düştüğü bu iki toplumsal kargaşa ve savaşın neticesinde Almanya’ya imzalatılan Versay antlaşması bir RUH HASTASINI dünya sahnesine çıkarıyordu. ADOLF HİTLER !  Salgınla ne ilgisi var diyeceksiniz, şöyle ki hem 1. Dünya savaşı hem de İspanyol gribi Avrupa ekonomisini berbat etmişti, öyle ki biz 1929 yılında dünya olarak koskoca bir ‘’ KARA PERŞEMBE ‘’ yaşadık, başta ABD ekonomisini daraltan bu ekonomik kriz diğer tüm ülkelere bir balyoz gibi indi. Almanya’da ise nasyonel sosyalizm ideolojisi ile biri iktidara geldi ve dedi ki ben artık bize imzalatılan bu versay paçavrasını tarihe gömeceğim ve Ari Alman ırkını ve Nazizm ideolojisini dünyaya yayacağım! Versay Almanyaya silah hakkı tanımıyordu, ama bu adam silahlandığını dünyaya duyurdu, bu sırada İlduche Mussolini ise faşizm maskesi ile Arnavutluk ve Egeleri istiyordu, Almanya’ya Versay anlaşmasını imzalatan Avrupa geçen yıllar içerisinde savaş ve salgından öyle yorulmuştu ki Hitlerin bu Emperyal politikasına ses çıkaramadı! Ve 50 milyon insanın ölümüne yol açacak bir politikanın başlangıcını yaptı ‘’YATIŞTIRMA POLİTİKASI’’ …  Gerisini sizler de zaten biliyorsunuz.

Gelelim bu güne Avrupa rezalet durumda, hem ekonomik hem de sosyo-psikolik olarak bir yıkıntı içerisinde. Avrupalıların en temel özelliği birbirlerinin düşeceği günü beklemeleridir. Bu dönem içerisinde yukarı da ki gelişmeler ele alındığında mutlak suretle bir ruh hastası adam veya geçmişten kinli bir Avrupa devletinin buna benzer uygulamalara yol açmaması hayal bile değildir tahmin edersiniz ki.

Pandeminin bir ülkeye verdiği zarar iktisat bilmine göre sonra ki 10 yılda kademeli olarak görülebilir. Mutlaka dünya ekonomik bir daralma yaşayacaktır, ama bu salgından sonra dik durabilen dünyada süper güç olma aşamasına gelecektir. Ki bu şuanda Çin olarak görülüyor, Biz? Sade bir vatandaş olarak güçlü kalabilmek için ancak ve ancak evden çıkmamak yeter şuanda. Şayet bu pandeminin bitişinden sonra çabuk toparlanmak istiyorsak biz kurallara uymak zorundayız. Dünya siyasetinin ve diplomasisinin değişeceği muhakkak, özellikle önümüzde ki 10 yılı alacağımız tedbirler güçlü şekilde etkileyebilir, alternatif Pazar olmak istiyorsak, Avrupa sülüğünü yapıştığı yerden koparmak istiyorsak, ve güçlü bir ekonomi istiyorsak tedbirlere uymalıyız.

Ne yapacağız peki? Evimizde oturup önümüzde ki 6 ay içerisinde dünyayı geçmişte sömürgeleri uğruna kan gölüne bulayan ve tanrısı para olanların iğrenç menfaat savaşlarını seyredeceğiz. Dünya’da yüz yılda bir tekerrür eden tek tarih Avrupa tarihidir, oturalım ve aralarından çıkacak ruh hastasının ne denli işler yapacağını görelim, belki de ilk işi maske çalmak olacaktır.

Ben inancı ne olursa olsun insani bir durumu göz ardı edecek bir adam değilim, Zaten Türkiye Şuan HASTA ADAM’lara yardım yapıyor, vergilerinizden yapıyor, ama ben beli kırılan avrupanın sömürgeleri için beli düzeldiğinde tekrar kan akıtacağını iyi biliyorum!

Şimdi siz karar verin efendim, evde kalmak mı ? Dışarıda kalmak mı ? Rabbim size ve ailenize uzun ve sağlıklı ömürler versin.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek