Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 20 Nisan 2020, Pazartesi 10:46:41 tarihinde eklendi. 2692 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AL BAYRAĞI ÇIK BALKONA - Servet Şenyiğit

AL BAYRAĞI ÇIK BALKONA

 

Tarihlerden 23 Nisan 1920. Mustafa Kemal Paşa Samsun’a ayak bastıktan sonra Amasra Tamimi’ni yayınlamış, Erzurum ve Sivas Kongreleri yapılmış ve Ankara’ ya gelinmişti.  Ankara’da Meclis’in açılması ve hükümetin oluşturulması, Kurtuluş Savaşımızın zafere ulaşmasının ve ardından Cumhuriyet’in ilanının olanağını yaratmıştır.

Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde  açtığı devrim Meclisinin: TBMM’nin 100. Kuruluş yılını kutlayacağız. 23 Nisan, bizim devrim tarihimizin en önemli günüdür.  Gazi Paşa 10. Yıl Söylevinde önemle vurguladığı, “Türk Milleti zekidir, Türk Milleti çalışkandır.” dediği gibi,  Türk Milleti, bilim insanlarımızın, sağlık ordumuzun öncülüğünde koronavirüs savaşını kazanacaktır.

 İnanıyorum ki, birbiriyle kenetlenmiş 83 milyonluk Türk Milleti,  korona virüsün de, ekonomik güçlüklerin de emperyalist dayatmaların da  ABD’nin bölgemizdeki piyonları bölücü HDPKK terör örgütünün de üstesinden gelecektir. Türkiye bu sorunlardan üretim devrimiyle çıkacaktır.

       Aynı hafta içinde 17 Nisan’ı kutladık. Cumhuriyetimizin aydınlanma devrimi kurumları olan Köy Enstitülerinin açılışının 80. Yılını kutladık. Köy Enstitülerinin halkçı, bağımsızlıkçı, aydınlanmacı eğitim yaklaşımı bugün daha yakıcı biçimde yolumuzu aydınlatmaktadır.

   Çözüm, milletçe birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmekte, halkın sağlığı ile ilgili alınan kurallara uymakta; milli güvenliğin, üretimin, sağlığın, gıdanın güvenliğini sağlamak için 23 Nisanların, 17 Nisanların devrimci ruhuna, geleneğine sarılmaktadır.

Ülkemizin bir yandan Vatan Savaşı verdiği, bir yandan da korona virüs salgınına karşı savaşım yürüttüğü bir süreçten geçiyoruz. Bu koşullarda kitlesel olarak kutlayamayacağımız bayramımızı aynı coşkuyla evlerimizden de kutlayacağız. Milletimizin  Milli Egemenlik ve İstiklal Marşımız eşliğinde birleşmesine ve dayanışma duygularının yükselmesine  hizmet  edeceğiz.

Başta; çoğu siyasi partiler olmak üzere, sendikaların , esnaf  örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının , TBMM Başkanı Mustafa Şentop’ un önerisini desteklemeleri de Türk Ulusunun bölünmezliğini ve Milli değerlerine bağlılığını  göstermektedir.

          23 Nisan 2020 Perşembe günü saat 21.00’de tüm yurttaşlarımız ellerinde bayraklarıyla balkonlardan, pencerelerden gür bir sesle İstiklal Marşımızı  okuyacaklarına inanıyorum.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek