33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 16 Nisan 2020, Perşembe 10:48:56 tarihinde eklendi. 3397 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DÜNDEN BUGÜNE; OLAY TAN 2 - Metin Dikener

DÜNDEN BUGÜNE; OLAY TAN 2

 

Sevgili sporseverler, ‘’dünden bugüne’’ seri yazımızda huzurlarınıza OLAY TAN‘ı getirmiştik, yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Olay Tan; Lüleburgaz Belediye parkında Sn Erdal İnönü seçim konuşmasını yaparken seninle buluşup hasret gidermiştik. Böyle gezilerde dostları görmek ne kadar güzel değil mi! Duayen gazeteci Sn Rahmi Turan Sabah Gazetesi’ni yayım hayatına geçirdiğinde ben de Sabah Gazetesi’nde çalışmaya başladım. Gazetenin Genel Müdürü Sn Zafer Mutlu idi. Sevdiğim taktir ettiğim Sn Hıncal Uluç köşe yazarıydı. Sn Uluç Cumhuriyet Gazetesi’nde spor yazarı olarak mesleğe başladığı için zaman zaman spor yazıları ve yorumları da yapıyordu. Sn Hıncal Uluç ağbi ile konuşurken ben de zamanında futbol oynadım, Beylerbeyi takımında futbolu bıraktım deyince. Hıncal ağbi o meşhur kahkahasını atarak; Oğlum sen bu boyunla değil futbol top toplayıcısı bile olamassın dedi. Hadi kanıtla! Bir kac gün sonra yanına gittim. Futbol resimlerimi gösterdim. Hıncal ağbi bu resimleri ne Bedri Koraman ne de Oğuz Aral çizdi. Resimlere baktı helal olsun lafımı da geri alıyorum, dedi. Şu bir gerçek Sn Hıncal Uluç kimseye eyvallah etmeden bildiğini gördüğünü yazan değerli bir köşe yazarıdır. OLAY TAN’ın aklına yine seçim gezileri geldi. Şöyle devam etti. Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Sn Süleyman Demirel ile Kırklareli’ne geldiğimde Helikopterden indiğimde yine seninle buluşmuştuk. Sen Sn Süleyman Demirel ve Sn Cavit Çağlar’a çicek verirken hemen arkalarında ben vardım. Burada söze girmek mecburiyetinde kaldım; ‘’Sn Cavit Çağlar ile sanayici olarak Bursa’dan ve de futboldan gelen yıllarca bitmeyen bugün de devam eden bir dostluğumuz var. Geleceğini bilseydim senide çiçeklerle karşılardım. O kadar kalabalık arasında Sn Çağlar araban nerede dedi. İki misafiri ile buyur ettim. Yanımda oturan Sn Çağlar misafirleri tanıttı. Beyefendi Anayasa profesörü Sn Memduh Yasa, Hanımefendi ise seçimlerden sonra Bakan olan daha sonraki yıllarda ise Başbakan olan Profesör Sn Tansu Çiller idi. Ben siyasi olarak değil arkadaşım Sn Cavit Çağlar için oradaydım. Yıllar geldi geçti değil mi! Bak bu daha yeni. Geçtiğimiz günlerde Miraç kandilinde Sn Cavit Çağlar’a telefon ettiğimde OLAY HABER’de Olay Tan ile beraberim dediğimde sana çok selam söyledi bizim maskot ne yapıyor dedi. Bu sevgi ve saygının dostluğun güzel bir göstergesi değil mi?’’

Sonra tekrar o eski  günlere dönüldü. Olay Tan  tekrar devreye  girdi. Lüleburgaz lisesinden bir davetiye aldım. Lüleburgaz Lisesi talebelerine mesleğini seçmek  ve yükselmek bu konuyu geniş bir şekilde anlatacaktım. Okuduğum okula konuşmacı olarak gelmek çok sevdiğim arkadaşlarımı tekrar görmek. Bu davete çok sevindim peki dedim. Lüleburgaz’da senin yanına geldim. Hep beraber Lüleburgaz Belediye Başkanı’nı sonra Kaymakam’ı ziyaret ettik. Yine hep beraber Lüleburgaz Lisesi’nde idik. Kalabalık salonda liseli talebeler ile çok güzel geçen bir konuşma gerçekleştirdik. Konuşmamızın özeti sevdiğin bir mesleği seçmek. Çok çalışarak sebat ederek başarıya ulaşmak. Olay Tan’ı liseli öğrenciler alkışlarla uğurlarken o bir örnek olarak beni gösterdi. Aramızda futboldan nasibini alan şöhret olan Ayakkabı Mağazası ile bu başarısını sürdüren değerli arkadaşım Metin Dikener var demesine teşekkür edildi. Olay Tan dünden bugüne konuğumuz oldu. O futboldan kopmadı. Siyah-Beyaz renklere gönül veren iyi bir Beşiktaş’lı. Aynı zamanda hem kongre hem de  divan kurulu üyesi. Olay Tan ile yılların nasıl geçtiğinin bugünlere gelindiğinin farkında bile değiliz. Olay Tan’a  sağlıklı uzun yıllar dileklerimi sunuyorum.

Başka bir konu ve başka bir konuk  ile tekrar buluşmak dileği ile…

SAĞLIĞIMIZ İÇİN EVDE KALALIM! KURALLARA UYALIM…

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek