Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 10 Nisan 2020, Cuma 11:01:48 tarihinde eklendi. 2788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KORONAVİRÜS KAPİTALİSTLERE DEVLETÇİLİĞİ SAVUNDURTUYOR - Servet Şenyiğit

KORONAVİRÜS KAPİTALİSTLERE DEVLETÇİLİĞİ SAVUNDURTUYOR

 

New York Valisi “Tıbbi malzeme üreten bütün özel şirketler kamulaştırılsın. Fiyatı normalde 70 sent olan maskeyi 7 dolara satıyorlar” dedi. Yani devlet fiyata ve piyasaya müdahale etsin.” diyor.

 

ABD, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük krizi yaşıyor ve ekonomistler yılın ikinci çeyreğinde Amerikan ekonomisinin yüzde 24 daralacağını tahmin ediyorlardı.

 

 ABD Merkez Bankası FED, sorunun çözümü için sınırsız para basılacağını duyurdu. Yalnızca FED değil ki, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası, Japon Merkez Bankası da trilyonlarca para basıp piyasaya sürdü.

 

Dünya çapında bir kriz yaşanıyordu ve dünya devleri dediğimiz ülkeler para basarak sorunu çözmeye çabalıyorlardı. Para balonunu şişiriyorlardı. Sistem şiştikçe ve sistem kamucu değil de bireysel sistem ise yıkılması kaçınılmazdır.

 

Domino taşı gibi biri devrilince diğerlerini tutamazsınız.

Koronavirüs emperyal güçlerin ekonomik sistemlerindeki çöküşü gözler önüne serdi. Ayrıca sistem çökerken sistemin anlayışını da çökertti. Almanya; “750 Milyar Euro’luk desteğin 100 Milyar Euro’sunu zordaki şirketlere verme kararı alıyor, kamulaştırıyor.  AB  çökmüş, üye ülkelere yardımı bırakın, kendi vatandaşlarını bile gözden çıkarıyor, yardım etmiyor.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” demişti ve gerçekleşti. NATO üyesi olan İtalya caddelerinde Rus askeri birlikleri dolaşıyor, yardım getirmişler. Rusya NATO’nun baş hedefi değil miydi?

 

Fransa ve ABD’ da kendi ordularından yardım istiyorlar. Kimse küresel krizin faturasını Koronavirüse bağlamasın. Virüs, şişirilmiş olan, batmakta olan kapitalist sistem balonunu patlatan iğne görevi görmüştür. Bu da dünyaya yeni bir pencereden bakmamızı sağlamaktadır.

 

Bir yanda önce para diyen ve insanı önemsiz gören kapitalist sistem, diğer yanda önce insan diyen kamucu sistem. Kamucu sistemler Koronavirüs salgınını yendiler ve kapitalist ülkelere sağlık ekipleri ve ilaçlarla yardıma koşuyorlar. Kapitalist ülkeler de başka ülkelere verilen yardımları çalmak için bir birleriyle yarışıyorlar. Ne kadar zavallı duruma düştüler.

Bundan sonra,   dünyadaki yeni düzen, virüsten önce , virüsten sonra diye anılacak.

servetsenyigit@gmail.com

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek