Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 09 Nisan 2020, Perşembe 11:11:46 tarihinde eklendi. 5891 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Uzaktan Tıp Eğitimi” -

“Uzaktan Tıp Eğitimi”

 

Bazen için içini yer ama yutkunursun, susarsın bir şeyler söyleyemezsin. Bunun ruh hali çok da iyi değil denir ya. Tam da o haldeyim.

Yaklaşık 1 aydır evlerdeyiz. Daha önce de sağlık nedeniyle uzun süre evden dışarı adımını atmayanlar olmuştur. O dönem hastalığımızın hafif olduğunu, elbet geçeceğini, hangi tarihte işe döneceğimizi biliyorduk. Zaman geçti mi, geçti. Şimdi ise evde olmak değil mesele. Belirsizlik içindeyiz.

Salgın nedeniyle karantinaya girip evlere kapanınca kentler hayalet şehirlere dönüştü. Kimimiz işsiz kaldık, kimimiz zaten işsizdik. İşyerleri birer birer kapanıyor. Pazar esnafı birbirinden alışveriş yaparak tezgahını kapatıyor. Evlerimizde otururken para kazanamayacağız. Gelirimiz sıfıra inince bir süre sonra açlık ile mücadele etmek zorunda kalacağız. Borcu borçla kapama ekonomisi. Virüs belasından kurtulsak bile sonrasında uzun süre ekonomik sıkıntı ile mücadele edeceğiz.

Her köşeden felaket haberleri geliyor. Her akşam sadece sayılarla ifade edilen vakaları (Toplam vaka, toplam vefat) duyunca kalbim sıkışıyor. Aslında böyle rahat görünüyorum da yaşadığım endişeyi korkuyu bir ben bilirim. Aklımdan geçen senaryolardan kısa metrajlı kim bilir kaç korku, kaç gerilim filmi çıkar. Sırtımızda kaban, ayağımızda botla girdiğimiz evlerimizden plaj terliği ve askılı tişört ile çıkabilecek miyiz acaba? Peki, kriz ne zaman bitecek ve insanlar ne zaman normal yaşamlarına dönecek? En çok merak ettiğimiz bu.

Her akşam, her kanalda yer alan uzaktan TIP eğitimlerine katılarak Hipokrat yemini edecek duruma geldik. Tıp fakültesinde okumuş kadar olmasak da literatürden epey kelimenin anlamını öğrendik (COVID-19, SARS- CoV2, MERS, ECMO, Enfeksiyon, Enfekte, Entübe, Epidemi vb.) İhtiyaç halinde 45 günde öğretmen, 20 günde asker yetiştirdiğimize göre. Bu kadar eğitimle, ihtiyacımız da olduğuna göre neden sağlıkçı yetişmesin.

Biz, Covid-19 kaynaklı korona virüs salgını pandemi ilan edildiğinden beri, enfekte olmamak için, kontamine yüzeylere dokunmamaya çalışıyoruz, sosyal mesafemize dikkat ediyoruz, immün sistemimizi güçlendiriyoruz, bulunduğumuz yeri dezenfekte ediyoruz. Evlerimize izole olduk. Yaşam Semptomlarını gözlemliyoruz.

Zaman meselesi olan sağlık bazen de fırsat meselesidir. Önlemlerin alındığını, Semptomatik tedavinin başladığını düşünüp rahatlatıyorum kendimi. Sizde öyle yapın. “Evde, İzole ve Sağlıkla Kalın”.

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek