Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 24 Mart 2020, Salı 10:55:34 tarihinde eklendi. 3261 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SÜPER LİG TEHİR - Metin Dikener

SÜPER LİG TEHİR

 

Geçen haftaki OLAY HABER spor yazımda, bu maçlar kesinlikle en az bir ay tehir edilmeliydi diye belirttim ancak süper lig maçlarımız seyircisiz oynanmıştı. ‘’Devlet bu koronavirüs’ün farkına vardı. Demek ki futbol federasyonu bu hastalığın ciddiyetinin farkına varmadı. Peki maça gelen takımlara, Teknik adamlara, Yönetici olanlara, maçın hakemlerine Stad içinde görev alacaklara yazık değil mi? Onlarda can taşımıyor mu? Maçları oynatma kardeşim. Futbol mu! İnsan sağlığı mı daha önemli. İlk evvela sağlıklı olalım. O tehir edeceğiniz maçları takımlarımız haftada iki maç oynayarak nasıl olsa telafi eder. Bu konuya örnek mi istiyorsunuz! Profesyonel takımlar haftanın her günü antreman yapıyor. Bunun bir gününü kondisyon çalışmasına diğer bir gününü aralarında iddaalı çift kale maçı yaparak tamamlıyor. Demek ki bu takımlar haftada iki maç çok rahat yapabilirler. İlk maçını çarşamba günü ikinci maçını pazar günü, Perşembe oynayan pazartesi, Salı oynayan takımlarda cuma günü maçlarını hiç sıkıntı çekmeden şikayet etmeden huzur içinde oynayabilirler.’’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maçlar seyircisiz oynanacağına tehir edilmeli. Bizim de çoluk çocuğumuz bir ailemiz var demesi çok doğru ve yerinde bir sözdü. Bu sözde tarafımızdan tebrik ve takdir edildi. Terim’in Beşiktaş ile berabere kalmasından sonra . Tenkit ettiğim sözleri de vardı. Birileri bir takımı şampiyon mu yapmak istiyor sözleri yanlışların en büyüğü idi. Galatasaray geçen sene en az 10 puan bir farktan gelerek Başakşehirspor’dan şampiyonluğu almadı mı. Ben liglerin bitmesine dört hafta kala kimsenin şampiyonluktan bahsedemediği o günlerde Galatasaray takımını süper ligin şampiyonu olarak ilan ettiğimde ulusal basında en fazla tenkit edilen bir spor yazarı idim. Aslında gördüğüm gercekleri dile getirdim. Sonra mı tebrik ve takdir edildim. Galatasaray bu sene 12 puanlık bir farkı kapatarak şampiyonluk potasına girdi. Beşiktaş takımını yenseydi şampiyonluk avantajı Galatasaray’a daha yakın olacaktı. Peki kardeşim Beşiktaş sıradan bir takım mı!  Maçı da kazanabilirdi. Sergen Yalçın, Galatasaray’a karşı takımını doğru oynattı. İlk devre ligin lideri Sivasspor’du. Rıza Çalımbay çıkıp bizi bu ligte şampiyon yapmazlar diye bir beyanda bulunmadı. Ersun Yenal ligi Fenerbahçe şampiyon olarak bitirir dedi. Peki Ersun Yenal ve Fenerbahçe nerede? Fenerbahçe şampiyonluk potasında iken yine Fenerbahçe Ersun hoca ile bu ligte 3 üncü bile olamaz dedim. Puan cetveli ortada. Süper lig maçları bu yazımızın yayınlanmasından sonra tehir edilmesi bizim futbol görüşlerimizi doğruluyor. Spor Bakanımız, Sağlık kuruluşlarımız Türkiye’deki tüm spor müsabakalarını tehir etmesi olması ve alınması gereken bir karardı. Koronavirüs’ün şakaya gelir bir tarafı olmadığının farkına vararak Türkiye’de çok önemli tedbirlerin alındığını görüyoruz. Lütfen sağlığımız ve geleceğimiz için tüm yasaklara uyalım. Sağlıklı günler diliyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek