33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 17 Mart 2020, Salı 09:22:08 tarihinde eklendi. 3482 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEDBİR SIRASI BİZDE - Doğukan Önal

TEDBİR SIRASI BİZDE

 

Değerli okurlar,

                Son yılların en büyük salgınlarından biri ile karşı karşıyayız. Haftalar önce bu virüsün bir biyolojik silah olabileceği ihtimali üzerinde durmuştum ki bu konu da hala aynı ısrardayım. Ülkemize de gelmeyeceği kanaatindeydim lakin Avrupa ile bağımızı kesemediğimiz ve kesemeyeceğimiz için ne yazık ki COVİD-19 diğer adı ile Koronavirüs ülkemize giriş yaptı ve şimdiye kadar 18 vatandaşımız virüse yakalanmış bulunmakta. Nihai duamız büyük bir salgına dönüşmemesi ve bunun bu sayı ile kısıtlı kalması.

                Burada bir teşekkür borçlu olduğumuz zannındayım. Türkiye Cumhuriyeti sağlık bakanı Sn. Fahrettin Koca’nın takdire şayan gayretleri neticesinde virüs ülkemize gelene kadar müthiş bir savunma barikatı oluşturuldu. Özellikle oluşturulan bilim kurulu sayesinde gerçekleştirilen olağanüstü seferberlik neticesinde ülkemiz Avrupa’ya nazaran koronavirüs salgınından en az zarar gören ve şuanda kaybı olmayan nadir ülkeler arasında. Sn. Bakanımıza bu denli gayretli çalışmaları için en  kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

                Lakin bu işin hiç şakası yok. Bu hastalığın kontrole alınması gayesi ile şayet bir artış gerçekleşirse en sert ve ağır tedbirler alınmalı ve bu noktada millet olarak devletimize yardımcı olmak zorundayız. Bu gün sıra her şeyi milletten bekleme sırası, sağlık bakanlığımız günlerdir Yurt dışına çıkmayın, yurt dışından geldiyseniz de 14 gün kuralına uyun diyor, tokalaşmayın, sarılmayın ve kalabalık yerlerde durmayın diyor. Niye dinlemiyoruz? Projeymiş’te şuymuş buymuş evet bende proje olduğuna inanıyorum, ama kardeşim, bak bu iş ciddi. Eğer bu iş salgına dönüşürse sen bırak okulu işe gidemezsin. Karantina psikolojisinin ne demek olduğunu biliyor musun? Bu virüse karşı 14 gün kuralına ve 14 kuralına uymak zorundayız. Elbette ki takdir Allahtan’dır. Ama tedbir bizden. Pandeminin en tipik özelliği yayılım hızının gayet yüksek olmasıdır. Şayet biz bakanlığımızın ve devletimizin bize belirttiği kurallara uyar isek inanın 2 ayda biz bu krizi kayıp vermeden atlatırız.

                Beni sakın yanlış anlamayın panik yapın demiyorum, bu hastalığa ayrı bir önem atfetmiyorum ama biz millet olarak çok rahat olduğumuz için tedbir almalıyız diyorum. Salgın küresel, mücadelemiz ulusal, sorumluluğumuz da kişiseldir. Panik yapmadan akıllıca bu işin üstesinden geleceğiz İnşallah. Tedbirlerimizi alıp tevekkül edeceğiz zira bizim inancımız ve imanımız kavi takdire de boyun eğeceğiz. Bu güne kadar ki tüm vakalarımız dışarısı ile bağlantısı olanlar, çok şükür yurt dışından ve izole.

                Panik yapmayalım, hijyenimize dikkat edelim, fırsatçılara prim vermeden devletimizin bize belirttiği bütün kaidelere uyarak bu sıkıntıyı hep birlikte atlatalım. Devletimiz müthiş bir gayret içinde, Türk milleti zaten dünyaya temizliği öğretmiş bir millet. En az enfekte olmuş kişi ve kayıpsız şekilde bu sorunu atlatacağımıza inanıyorum.

Umre ve yurt dışından gelenlerimiz 14 gün kuralına uysun, kalabalık ortamlardan uzak duralım, sarılmayalım, tokalaşmayalım, en az 1 metre mesafeli bulunalım, şayet soğuk algınlığı belirtimiz var ise maske takıp çıkalım, hele de yurt dışı temasımız var ise de maskemizi takıp kimseyle temas etmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidelim …

Unutmayın hiçbir virüs tedbirimizden büyük ve güçlü değildir !

Kalın sağlıcakla.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek