Lüleburgaz’da bayramlaşma LYSA’da yapıldı
İstanbul’dan dönüş yaptı, köyüne muhtar oldu
Bugün ve yarın 30 derece
Encümen ve komisyonlar belli oldu
Bu yazı 13 Mart 2020, Cuma 09:25:18 tarihinde eklendi. 1997 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GENÇLER - Ahmet Bostancı

GENÇLER

 

Bir milletin en büyük enerji kaynağı iyi yetiştirilen ve eğitilen gençlerdir. Bu enerji kontrolsüz kalırsa, enerji olmaktan çıkar, felakete dönüşür. Bu yüzden gençlik; doğruya, güzele, ilme, irfana, imana ve ibadete yöneltilmeli, güzel ahlakla donatılmalıdır. Zararlı alışkanlıklardan ve arkadaşlardan uzak tutulmalıdır.

Gençlik; hayatın belirli bir dönemidir ve geçicidir. Kıyamet gününde her insan, “gençliğini nerede ve nasıl geçirdiğine dair” sorguya çekilecektir. (Tirmizi. Kıyame-1)

Kur’an-ı Kerim’de gençlerden bahsedilir. Bunların başında putperest bir kavmi Allah’a inanmaya davet eden İbrahim(as)dir. (İbrahim Sûresi)

Yakışıklı ve dünyalar güzeli Yusuf(as)ın nefsiyle nasıl mücadele ettiği, namusuna, iffetine nasıl düşkün olduğunu anlatılır. (Yusuf sûresi)

 Yine Ashab-ı Kehf diye bilinen gençlerin, Allah yolunda verdikleri iman ve fazilet mücadelesi Kur’an’da Kehf Sûresinde anlatılmaktadır.

İslam’ın ilk yıllarında ihtiyarlar peygamberimize zorluk çıkarırken, gençler iman etmişler ve yardımcı olmuşlardır. Bu gençlerin başında evlatlığı Zeyd, Hz. Ömer’in oğlu Abdullah, irşat ve Kur’an öğretmenliği için görevlendirilen, sonrada Uhut ta şehid olan Mus’ab b. Umeyr gelir. Yine Yemen’e vali olarak atadığı Muaz B. Cebel, Şam istikametine giden orduya komutan olarak atadığı Zeyd B. Sabit vardı…

Sevgili peygamberimiz (as) gençlere şu öğütlerde bulunuyor.

“Beş şey gelmeden beş şeyin kıymetini bilin…

1-      Ölüm gelmeden hayatın,

2-      Hastalık gelmeden sağlığın,

3-      Meşguliyet gelmeden boş zamanın,

4-      İhtiyarlık gelmeden gençliğin,

5-      Fakirlik gelmeden zenginliğin…”

“Yedi sınıf insan vardır ki, kıyamette arş-ı alanın gölgesinde gölgelenecektir.

1-Adaletli idareci,
2-Allah’a iştiyakla ibadet eden genç,
3-Gönlü mescide bağlı, namazlı insan,
4-Allah için bir birini sevenler,
5-Güzel ve meşhur bir bayanın zina teklifini reddeden kişi,
6- Sağ elinin verdiğini sol eli duymayan (gizli iyilik yapan kişi),
7-Tenhada Allah aşkıyla ağlayan kişi…”

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek