Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 02 Mart 2020, Pazartesi 10:21:15 tarihinde eklendi. 2691 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İKTİDAR BIRAKTI MUHALEFET DEVRALDI - Servet Şenyiğit

İKTİDAR BIRAKTI MUHALEFET DEVRALDI

2010’lu yıllarda AKP ile HDP çok iyi ilişkiler içindeydiler. RTE’nin BOP Eş Başkanı olduğu dönemler. “Ne istediniz de vermedik” söylemlerinin havada uçuştuğu zamanlar. Hendekler belediye araçları ile açılıyor, cephanelikler  silahlarla dolduruluyor. Belediyeler dağdaki teröristlere sıcak yemek servisi yapıyordu.

Derken AKP Açılım Anayasası yapmak istedi ve yine HDP ile ortak çalışıyorlardı. Sayılarını unuttuğum Akiller topluluğu kurarak on binlerce TL aylık maaş verip Türkiye’nin tüm bölgelerine yollayarak kapalı salon toplantılarıyla halkı kandırmaya çabaladılar.

Gel zaman git zaman, köprülerin altından çok sular geçti. ABD, AKP Hükümeti’ne yaptıramadıklarını, Türk Halkı’nın kabul etmediği dayatmayı bu kez Ana Muhalefet Partisi CHP ile sahneye sürmeye çabalıyor.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun kaleme aldığı  kitapçık basında yayınlandı. “Yasama Yetkisi Devredilemez” adlı ve yedi bölümden oluşan kitapçığın kapak sayfasında TBMM ve CHP logoları var ve kitapçığın önsözü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yazılmış. CHP Meclis Grubunda da onaylanmış.

Kamuoyundan eleştiriler gelince bazı CHP’lilerden açıklama geldi; “Bu kitapçık CHP’yi bağlamaz”. Anlaşılması zor bir açıklama. Kapak sayfasında parti logosu var ve önsözünü Genel Başkan yazmış ve Meclis Grubu onaylamış fakat partiyi bağlamıyormuş. Partiyi bağlamadığına göre niçin yayınladınız? Bal gibi bağlar.

ABD Türkiye’yi bölmek için AKP’yi nasıl kullandığını biliyoruz. BOP Eş Başkanlığı bunun kanıtı. Olmayınca muhalefeti devreye sokmaya çabalıyor. AKP de, CHP de Anayasa’dan Türklüğü çıkarmak istiyorlar ki bu Atatürk Devrimleri’ni inkar etmeye kadar gider.  AKP iktidarı “Atatürk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldık” derken,  Ana Muhalefet  CHP’de Türklükten şikayetçi ki, “Anayasal Vatanseverlik” diye bir tanımlama getirmişler.

 Atatürk’ün altı okundaki Milliyetçilik ve Ulusalcılık çöpe mi atıldı da, açılımı bile açıklanamayan Anayasal Vatanseverlik getirilmek isteniyor. AKP,  HDP ile beraberdi. Şimdi de CHP,  HDP ile beraber. İktidarı da muhalefeti de HDPKK’sız yapamıyorlar anlaşılan. Atatürk ilkelerinden ödün verenler  kendilerini ABD’nin kucağında bulurlar. Bandırma gemisinden inenlerin veya inmek isteyenlerin de tek yerleri ABD gemisidir. Çünkü, üçüncü bir gemi yoktur.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek