Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 24 Şubat 2020, Pazartesi 09:35:24 tarihinde eklendi. 2964 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MEDENİ KANUN İSLAMLAŞTIRILMAK İSTENİYOR - Servet Şenyiğit

MEDENİ KANUN İSLAMLAŞTIRILMAK İSTENİYOR

 

17 Şubat 1926 yılında yasalaşan Medeni Kanun, şeriat hükümleriyle yönetilen Osmanlı yönetim anlayışından ve erkek egemenliğindeki kul anlayışından  genç Cumhuriyetin birey anlayışına geçişin devrimidir.

 

Medeni Kanun ile Türk Ailesinde kadın ve erkek eşit hale getirilmiştir. Tek eşlilik ile resmi devlet nikahı zorunlu hale getirilmiştir. Bu da Türk ailesini modern bir yapıya kavuşturmuştur.

Kadınlara istediği meslekte çalışabilme olanağı verilmiştir. Mahkemelerde tanıklık yapma ve miras ile boşanma konularında kadınlar erkekler ile eşit konuma getirilmiştir. Patrikhane ve konsoloslukların yargı yetkileri bitirilmiştir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin bu devrimlerinin karşısında, ders kitaplarına ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvalarına baktığımız zaman, yukarıda yazdıklarımın tam terslerini görüyoruz.

Kocaya dörde kadar çok eşlilik hakkını savunuyorlar. Boşanma yetkisinin kocada olduğu ve koca “boş ol” deyince boşanmanın gerçekleşeceği, hatta kocanın bu yetkisini başkasına devredebileceğini savunuyorlar. Mirasta kız çocuklarına erkeklerin yarısı kadar pay verilmesini savunuyorlar. Mahkeme de kadının tanıklığının erkeğin yarısı olduğunu savunuyorlar.

 

Bunları yazanlarla ve savunanlarla mücadele edilmelidir. Tüm kurumlar ( siyasi partiler, sendikalar, dernekler, barolar, meslek kuruluşları vb ) halkı bilgilendirmek zorundadırlar.

 

Unutulmasın ki, Kurtuluş savaşımız kadınıyla erkeğiyle birlikte verilen mücadeleyle başarılmıştır. Bu yobaz öğretiler ve yazılımlar ABD ve işbirlikçileri  PKK, FETÖ’ ye karşı vatan savaşımızın başarısı açısından önemlidir. Kadının onuruna aykırı ifadeler, algı operasyonunu yayarak milletimizin birliğine zarar verir. Bunlara karşı mücadele etmeden, emperyalizme karşı  verilmeye çalışılan mücadele  başarıya ulaşamaz.

 

Ders kitapları ve Diyanet fetvalarındaki Medeni Kanun karşıtlıklarıyla ilgili olarak Mustafa Solak’ın “GAYRİMİLLİ  EĞİTİM” ve “ DİYANET’İN FETVALARI” kitaplarına bakabilirsiniz.

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek