Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 21 Şubat 2020, Cuma 09:37:55 tarihinde eklendi. 2577 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ALLAH’IN ADIYLA OKU! - Ahmet Bostancı

ALLAH’IN ADIYLA OKU!

 

Her şeyi oku! Allah’ın ayetlerini oku! Oku ama okurken Allah’ın adıyla oku. Hidayete ermek ve hikmeti bulmak için oku!.  Kur’an’ın insanlığa mesajı budur. Yanlıştan uzaklaşmak ve doğruyu bulmak için, insana bilmediğini öğreten Allah’ın adıyla oku!.

“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı okuyan ve okutandır.”

“Kim önce yaşamış insanların ve sonrakilerin ilmini öğrenmek isterse Kur’an okusun.” Buyurmuştur Allah Rasulü (as).

Kur’an, insan sözü değil, Allah kelamıdır. İndirildiği gibi korunmuş, bir harfi dahi değişmemiş, insanlığı küfür bataklığından kurtarmış tevhid inancına yükseltmiştir.

Kadına insan muamelesi yapmayan, hatta hayat hakkı tanımayan bir dünyada, ona layık olduğu şerefi veren kitabı oku!.

Yaradılış gayeni öğrenmek, neden ve niçin bu dünyaya gönderildiğini bilmek için oku!.

Müminlere müjdeler verip cenneti anlatan ve cennete giden yolları gösteren; cehennemi tanıtıp sakınalım diye cehenneme götüren yolları ve davranışları da haber veren Kur’an’dır.

İnsana imanın yanına, aklı koymayı ve kullanmayı yüzlerce ayette emreden kitabı oku!.

(Yahudiler) Allah’ı bırakıp hahamlarını; (Hıristiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i Rab edindiler. Oysa bunlar da ancak, tek olan Allah’a ibadetle emir olunmuşlardır. Ondan başka ilah yoktur.”(Tevbe:31) Yahudi, Hıristiyan veya inançsızlar gibi, kula, şeytana, nefsine veya sahte tanrılara kul olmamak için Kur’an oku!.

Çünkü Kur’an: “(Rabbimiz) ancak sana kulluk eder, yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola ilet. Nimetine erdirdiklerinin yoluna, gazaba uğramışların ve sapıtanların yoluna değil.” (Fatiha:5,6,7) Buyurarak çalınacak kapıyı gösterir.

Allah en büyük sığınaktır. O’na sığınan asla aldanmaz. O’nu dost edinenler dostsuz kalmazlar. O’nu seven sevgiden, O’nu öven övgüden mahrum kalmaz. O’nu yücelttiğini kimse küçültemez. O’nun terk ettiğini kimse sahiplenemez. Bunu öğrenmek için Kur’an oku!.

İlim ve bilgi insanı imana götürür. Cehalet küfre sürükler. Kafası bilgi ile dolup aydınlanan kişiye alim (bilgin), kalbi imanla aydınlanan kimseye arif(Allah’ını ve kendini bilen) denir.  Kalbini ve kafanı aydınlatmak için, Allah’ını ve kendini tanımak için…  Kur’an oku!.

“İnsanı kan pıhtısından yaratan, kalemle yazmayı öğreten, insana bilmediğini öğreten, kerem sahibi olan Rabbinin adıyla oku!.” (Alak suresi:1-5)

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek