Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 20 Şubat 2020, Perşembe 09:12:08 tarihinde eklendi. 2814 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP bitiriyor, AK Parti başlatıyor - Ertan Bayer

CHP bitiriyor,  AK Parti başlatıyor

 

Yerelde iktidar olan CHP, 23 Şubat 2020 Pazar günü yapacağı İl Kongresi ile,  Kırklareli çapındaki il kongrelerini tamamlarken, Türkiye genelinde iktidar olan AK Parti aynı gün yapacağı Babaeski ve Pınarhisar İlçe Kongreleri ile İl’de Kongre sürecini başlatıyor.

 

 İki büyük partinin kongre süreçlerini yıl  en geç Ağustos ayına kadar tamamlayacak olması Türkiye’de Kasım 2020’de Milletvekili Genel Seçimleri mi yapılacak ? sorusunu bir kez daha akla getiriyor.

 

Bazı kişiler 2023 yılına kadar seçim yok dese de  AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı’nı tekrar kazanabilmek için ya  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun çalışma süresi bitmeden seçim yapacak. Ya da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmadan önce Parlamenter sisteme geri dönecek.

 

İşin ilginç tarafı, şimdi Başkanlık Sistemi’ni körü körüne savunanlar yarın öbür gün AK Parti Genel Başkanı aniden “Başkanlık Sistemi Kötü Sistem, Parlamenter Sisteme Geri Dönüyoruz” derse nasıl bir dönüş yapacaklar parlamenter sistemi nasıl savunacaklar, şaşırıp göreceğiz.

 

Ancak her şeyden önce siyasi gelişmeleri iyi okumamız lazım. Türkiye’nin tıkanan bu sistemini açmak için parlamenter sisteme dönmek veya seçim yapmktan başka şansı bulunmuyor.

 

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek