HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 13 Şubat 2020, Perşembe 09:29:14 tarihinde eklendi. 6277 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Benim ki boş laf” -

“Benim ki boş laf”

 

Mart 2011’den beri süren Suriye'de iç savaş neden bitmiyor?  2011 yılından bu yana ölenlerin sayısı 1 milyon sınırına dayanırken, 7 milyona yakın Suriyelide yerlerinden edildi. Suriye iç savaşı artık Esad ve karşıtları arasındaki bir mücadele olmaktan çıktı. İran, Rusya, ABD, Suudi Arabistan ve gibi küresel güçlerin yer aldığı, Düğünlerde hava kesilmesi ile çıkan kavgalara benzeyen, kimin kime karşı savaştığı belli olmayan bir hale geldi.

Suriye iç savaşı başlamadan önce birçok Suriye vatandaşı, yüksek işsizlik rakamlarından, yolsuzluktan, adaletsizlikten, siyasi özgürlüğün kısıtlanmasından ve ülkeyi yöneten Beşar Esat’tan duyulan memnuniyetsizlikten şikayet ediyordu. Gösterilerin zamanla şiddetli protestolara dönüşmesi, Suriye'de iç savaşın çıkmasına yol açtı.

Suriye’den yine acı haber geldi. Geçen hafta 8 askerin şehit düştüğü bölgeden bu hafta da 5 askerimizin şehit haberi ile ciğerimizi yandı. Canımız acıyor Yüreğimiz sızlıyor! Nasıl canımız acımasın. Deprem, Çığ, uçak kazası, kendi toprağımızdaki şehitlerimiz için ağlarken, şimdi de başka ülke topraklarından şehitlerimiz gelince nasıl yüreğimiz sızlamasın. Bizi de Avrupa’ya götüreceğiz diye bir kamyona koyup, “Banker Bilo” filmindeki gibi Ortadoğu’nun ortasına bıraktılar kimseden çıt yok. Benim canım yanmasında kimin ki yanarsa yansın! Bu kadar kutuplaşmış hiçbir eleştirinin yapılamadığı, eleştiriyi yapmaya kalktığında az kalsın vatan haini ilan edildiğin bir sürece nasıl getirildik. Kardeşlik kültürümüzü bombalayanları nasıl fark edemedik. Sorgulama kültürü yok edildi. Çağdaş bir ülke olamadık. Tek adam söyleminin önemsendiği, sorgulanamadığı sürecin çağdaş bir ülkeye yakışmayacağını nasıl göremiyoruz.

Din ve dil arasına sıkışmış bir ülke olduk. Barış, ifade edilirken güzel sözler ve anlamlı cümleler kullanılır, oysa gerçekler de bunu kabullenmemektedir. Anlayacağınız madalyonun tersi görüldüğü gibi değil!  Ortadoğu'da işler 'toprak için değil, para için barış' haline geldi." Yüz yıllardır Arap yarımadasından çekileni herkes bilir. Din iman Allah Peygamber aşkına din kardeşimiz diyerek sahip çıktığımız Arap yarım adasından aynı sahiplenme duygusu ve icraatları ile karşılaştık mı? Arap ülkeleri de bu süreçte de bizleri şaşırtmadılar. Topyekün anlaşarak AB den bile önce bize karşı tepkilerini ortaya koydular.

Bir fıkra ile durumu özetleyelim;

ABD Başkanı Trump ve Rusya lideri Putin bir barda baş başa konuşuyorlar. Meraklı vatandaşın biri yanlarına yaklaşmış,

“Hayrola beyler” demiş “Neler kaynatıyorsunuz yine?”
Trump “Üçüncü dünya savaşını çıkartmayı planlıyoruz” demiş.
“Valla mı?” diye sormuş meraklı vatandaş… “Nasıl yapacaksınız?”
“Bu sefer 150 milyon Müslüman’ı ve Angelina Jolie’yi öldüreceğiz”
“Neden Angelina Jolie?”
Trump, gülerek Putin’e dönmüş:
“Sana söylemedim mi? 150 milyon Müslüman kimsenin umurunda bile değil.”

 

Sonuç; Sevginin bir günümü olur, sevene her gün sevgililer günü! İyisi mi sen yine de git gül al, tek sayı olacak onu unutma, Birde olaya cidden sevgini kat, gerisi benim ki gibi boş laf… Sevgiyle Kalın…

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek