Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 13 Şubat 2020, Perşembe 09:28:43 tarihinde eklendi. 3015 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz siyasete ağırlığını koyuyor - Ertan Bayer

Lüleburgaz siyasete ağırlığını koyuyor

 

Lüleburgaz, Kırklareli’nin ilçesi olmasına rağmen bağlı olduğu Kırklareli’ den nüfusu şehir merkezleri dikkate alınırsa 45 bin, köylerle birlikte dikkate alındığında da 50 bin kişi fazla. Partililerin aldıkları oy oranları da Lüleburgaz’da Kırklareli Merkez’e oranla daha fazla.

 

Bu sadece siyasette olan tarafı. Ödenen vergilere baktığımızda Kırklareli’nin iki katı vergi ödüyor. Ödenen vergiye göre alınan hizmete baktığımızda Kırklareli’nin yarısı kadar bile yok. İşte en açık örneği Kırklareli’ne ikinci spor salonu bile yapılırken Lüleburgaz’da bir tane bile yok. Bu en basit örneği,  daha neler var, neler.

 

Bir de Kırklarelispor’un Lüleburgazspor’a karşı futbolda da bir ezilmişliği var.  Lüleburgazspor 1979-1980 futbol sezonunda Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi eleyerek Türkiye kupasında Yarı Finale, yani son dörde kaldı.   Kırklarelispor ise önceki akşam Fenerbahçe’ye elenerek son dörde kalma şansını kaybetti. Bizim Lüleburgazsporlu taraftarların haklı olarak tepki gösterdiği Kırklarelisporlu bazı taraftarların Lüleburgazspor’a küfür etmesi de bu kompleksten kaynaklanıyor. Biz bu küfür olayını Kırklarelispor zarar görmesin diye yazmadık. Artık kupadan elendi diye hatırlatıyoruz.

 

Ancak artık yavaş yavaş Lüleburgaz, Kırklareli siyasetine ağırlığını koymak istiyor. Yaklaşık 7 yıl önce Lüleburgazlı Avukat Ahmet Zeki Kılavuz’un AK Parti Kırklareli İl Başkanı olması bu işi  başlattı.  Lüleburgaz CHP’de bunu denedi.  Yıllar önce Lüleburgazlı Yusuf Pişkinoğlu, CHP Kırklareli İl Başkan adayı oldu.  Kazamadı ama Kırklareli’ni epey korkuttu.

 

Şimdi Lüleburgaz CHP’de Kırklareli İl Başkanlığı’na iki aday çıktı.  Bunun yanında AK Parti Lüleburgaz önceki dönem İlçe  Başkanı Tanzer  Koç’un da AK Parti Kırklareli İl  Başkan adayı olacağı konuşuluyor.  Bu da gösteriyor ki Lüleburgaz artık yıllarca ilçe kalmasından dolayı yenilen hakkını alma peşinde bunun da başlangıcını da siyasetle yapıyor. İnşallah sonucu güzel olur.

 

Lüleburgaz’ın ve Lüleburgazlılar’ın hakkını alması dileğiyle kalın sağlıcakla….

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek