İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu yazı 12 Şubat 2020, Çarşamba 09:22:01 tarihinde eklendi. 3217 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HAYATA GÜLÜMSEYİN - Burcu Çalışkan

HAYATA GÜLÜMSEYİN

 

Gülmeyi seviyorum..

Çünkü güldüğümde; umutlanıyorum
Yorgunluklarımı unutuyorum.
Yüreğinde SEVGİ,
Yüzünde TEBESSÜM olan herkesi seviyorum.

Gülümsemek o kadar önemli bir şeydir ki; insan olmanın ve de sevginin en sihirli anahtarı konumundadır. Gülümsemek; insanoğlunun iç dünyasının güzelliğini dış dünyasına vurma rengidir. Hayata her daim gülümseyin. Çünkü sizin gülüşünüz ile can bulan hayatlar vardır. Gülümseyin; gülümsemenin herhangi bir ağırlığı, herhangi bir ücreti ve de külfeti yoktur. Unutulmamalıdır ki; gülümsemek yaşamın kaynağı ve yaşamı filizlendiren tohumudur.

Güzel bakarken gülümsemek; güzelliklerle beraber saadeti getiren, doğa gücünün en güzel ve de en güçlü yaşam kaynağıdır. Gülümsemek; insanlığın yüreğine dokunabilmektir. Üzüntülü yüzlerin yaşama tutunabilme kaynağıdır.

Her daim etrafınıza gülümseyin. Karşınızdaki insanlara verebileceğiniz en güzel ikramdır gülümsemek.

İçerisinde bulunduğunuz her yerde gülümsemenizi eksik etmeyin. Çünkü gülümsemek; güleni fakirleştirmeden, alanı fazlasıyla zenginleştiren güçlü bir iksir kaynağıdır.

Gülümsemek; çalışan bir işçinin yorgunluğunu alan, onu mutlu edip, dinlendiren yaşam kaynağının kendisidir.

İnsanlığın yaşam kaynağı olan su kadar önemli olan gülümseme; yaşamı kolaylaştıran, yüreği ferahlatan, soğuk olan yürekleri ısıtan, bütün bedenleri heyecanlandıran ve hayata karşı bakış açılarının en güzel şekilde değiştirilmesine ve de filizlenmesine sebep olan mucizedir.

Umutsuzluk denizin de yüzenlerin, okyanusun ortasında gemisi alabora olanların,  geminin içerisinde kurtarılmayı bekleyen ümitsiz insanların yaşam kaynağıdır gülümsemek.

Gülümsemek satın alınmayan ve de satılmayan en güzel duyguların bütünüdür. Karanlığın içerisinde yürüyenlerin, kimsesizlerin, yaşamlarına son vermek isteyenlerin, çaresizlerin, üzüntülerle boğuşanların, fakirlerin, ihtiyacı olanların zenginliğidir gülümsemek.

Hayata gülümseyin. Sizler gülümsedikçe hayat bulan çok olacaktır. Hayatın her noktasında, her daim çokça gülümseyin. Çünkü sizlerin gülümsemesiyle can bulacak, yuvası kurtulacak, yaşamı bulacak, zengin olacak, fakirlikten kurtulacak, mutlu olacak çok ama çok insan vardır. 

Gülümseyin her daim, her şekilde, her yerde.

Neden mi?

Çünkü gülümsemek; insanlığa kaybettirmez. İnsanlığa güzellikleri kazandırır. Kardeş kavgalarının arasındaki husumetleri siler. Sevgi köprülerini inşa eder. Ve daha da sağlamlaştırır.

Unutmayın!

Gülümsemek; sadakattir. O çok ama çok güçlü bir silahtır. İnsanlığı öldürmek için değil yaşatmak için var olan silahtır. Çünkü o yaşamı birleştiren, yüzleri güldüren ve de neşeleri her daim güçlü kılandır.

Gülümsemek; tabelası düşmüş adaletin bozuk olan düzenine, sessizce okunan bir lanetin haykırışıdır.

Huzura, refaha, güzelliklere sahip olmak isteyenlere verilmesi gereken en güzel şey gülümsemektir.

Hayata can vermek istiyorsanız eğer; her daim gülümseyin…

Unutmayın hayat bir aynadır. Ona gülümserseniz o da size güler.

Sevgi ve gülümseyen yüzlerle kalmanız dileğiyle…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek