33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 01 Şubat 2020, Cumartesi 09:28:00 tarihinde eklendi. 2796 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2019 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN ÜRETİM YILI OLDU (KARA VE HAVA KUVVETLERİ) - Servet Şenyiğit

2019 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN ÜRETİM YILI OLDU (KARA VE HAVA KUVVETLERİ)

 

2019 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN ÜRETİM YILI OLDU (KARA VE HAVA KUVVETLERİ)

Önceki yazım da Deniz Kuvvetleri’ndeki olumlu gelişmeleri paylaşmıştım. Aslında diğer kuvvetler de başarılı yerli üretim çabasındalar. Türkiye yerli ve milli savunma sanayisini geliştirerek askeri gücünü artırıyor. Gelişen teknoloji hayatımızın her alanına girmekle  birlikte silah endüstrisini de baştan başa yeniliyor. Türk şirketleri dünya markası oldu diyebiliyoruz.

 Ülkemizin yerli üretim taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK çok önemli. ATAK helikopteri , tamamen yerli imkanlarla üretilen silah ve güç sistemlerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, Türk yapımı lazer güdümlü Cirit füzesi ve uzun menzilli Mızrak tanksavar füzesi ATAK helikopterinin silahları arasında yer alıyor. ATAK , her biri 1259 beygir gücündeki iki motoru , yeni nesil hedef tespit sistemi , entegre kask sistemi , özgün silah teknolojisi,  sayısal kokpit mimarisi , yerli yazılım görev bilgisayarları ile gelişmiş uçuş ve atış kontrol sistemleriyle öne çıkıyor.

ALTAY Tankı’ da TSK Envanterindeki çok önemli ve yerli savaş aracı. Modern tanklarda kullanılan en yeni teknolojiyle donatılan , sahip olduğu üstün atış gücü ve isabet oranı, yüksek hareket yeteneği ile TSK’ nın en temel ve caydırıcı güçlerinden biri. Yeni nesil atış kontrol sistemi ile hareket halindeki hedefleri bile çok yüksek isabet oranıyla vurabilecek yetenektedir. ALTAY ‘ da her çeşit tehdide karşı tankı korumak üzere tasarlanan modüler kompozit zırhlar ve mürettebatın kimyasal , biyolojik , radyoaktif ve nükleer tehditlerin olduğu ortamlarda görevlerini gerçekleştirmesini olanak sağlayan yardımcı sistemler de var.

KAPLAN gibi yeni nesil zırhlı araç ile KUNDUZ-AZMİM gibi hem karada hem de suda görev yapabilen amfibik zırhlı araçları ve ARMA gibi yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip yeni nesil çok tekerlekli modüler araçları da unutmamak gerekiyor.

İnsansız hava aracı motorlarına yönelik proje kapsamında ,155 beygir gücünde ve 165 KG ağırlığında ,30 bin feet yükseklikte görev yapabilen yerli motorun üretimi yapılıyor bu ülkede.

Yerli üretim , SOM , CİRİT , UMTAS ve HİSAR  füzelerinin seri üretimleri yapılıyor. FIRTINA Obüsü TSK tarafından kullanılıyor. Modern elektronik algılayıcı cihazların yer aldığı “KAYI SINIR GÜVENLİK SİSTEMİ”  Hatay sınırımızda kullanılmaya başlandı.

Kara, Deniz ve Hava, Silahlı Kuvvetlerimizin dışa bağımlılığı yok edildikçe, yerli üretimlerimiz arttıkça ordumuzun caydırıcılığı ve savaş gücü de artacaktır.

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek