33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 31 Ocak 2020, Cuma 09:15:13 tarihinde eklendi. 2463 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

VAY BE, TÜRKİYE’DE NE SENDİKALAR VARMIŞ -

VAY BE, TÜRKİYE’DE NE SENDİKALAR VARMIŞ

 

Türkiye’de bir sendika varmış adı “Eğitim İş”

Bu sendikanın yedi üyesi Diyarbakır’daki Diyarbakır analarına ziyarete gitmişler. Peki, Diyarbakır anaları kimlerdir?

Bu analar evlatlarını PKK’ya kaptıran, evlatları PKK eşkıyası tarafından gasp edilen, ellerinden alınan, PKK tarafından evlatları dağa kaçırılan annelerdir. Evlatlarının PKK’nın siyasi partisi HDP tarafından kaçırıldığını tespit etmişler ve bu partinin Diyarbakır il binası önünde eylem yapıyorlar, oraya çadır kurmuşlar evlatlarını istiyorlar. Soğuk demiyorlar, sıcak demiyorlar evlatları için çile çekiyorlar. Bazen ağlıyorlar, bazen yalvarıyorlar. Ey evladı veya torunu olanlar bir düşünün, böyle bir felaket sizin başınıza gelse ne yaparsınız? On üç, on dört yaşındaki kızınızı okuldan veya sokaktan kandırıp veya zorla alıp dağlara kaçırsalar ne yaparsınız? Düşünmek bile insanın tüylerini diken diken yapıyor. Dahasını da söyleyeyim mi? Zorla veya kandırarak kaçırdıkları bir kızı (söylemeğe utanıyorum) önce iğfal ediyorlarmış ki bir daha ailesine ve mahallesine dönemesin. İşte böyle bir akıbete sürüklenen evlatların anne ve babaları bu çirkin fiilin faillerinin yuvası ve partisinin önünde eylem yapıyorlar. Ben ne zaman televizyonlarda onları yalvarır ve ağlar vaziyette görsem gözlerim yaşarıyor, kahroluyorum. İşte bu annelerin dramına ilgisiz kalmayan malum sendikanın üyesi yedi öğretmen kardeşimizde bunları ziyarete gitmiş. Vay sen misin giden! Sendika bu hocalarımızı üyelikten atmış. Yahu bu ne vicdan, bu nasıl iş? Yahu bu nasıl sendika? Burası nasıl bir ülke yahu?

Bağrı yanık, kalpleri yaralı, evlat acısı çeken anneleri ziyaret etti diye üyeler sendikadan nasıl ihraç edilir? Bu nasıl kanunsuzluk, bu nasıl faşistlik? Yahu böyle hürriyet mi olur, buna özgürlük mü denir? Dünyanın hangi ülkesinde bunu yapabilirsiniz? Böyle bir sendikaya bu ülkede izin vermek şöyle dursun, bu ülkenin suyunu içmeye, toprağını basmaya, havasını solumaya bile bunların hakları yok. Yahu ikide bir Anıtkabir’e gidip çelenk koyuyor saygı duruşunda bulunuyorsunuz. Bunun adı istismardır. Sizde zerre kadar Atatürk sevgisi varsa bir düşünün Atatürk bunları ne yapardı? Vallah bunları asardı, hatta mahkeme bile yapmazdı. Annelerin Diyarbakır’daki eylemleri çok haklıya, PKK’yı zor durumda bıraktı ya, nitekim PKK çetesinde çözülme başladı ya, dağlardan kaçıp devlete teslim olmalar çoğaldı ya, hatta orada nöbet tutan annelerin bile birkaç tanesi evlatlarına kavuştu ya, işte bu hal sendika yönetimini rahatsız etmiş olacak ki hınçlarını üyelerinden alıyor, vay vicdansızlar vay.

Bu günlerde birde tiyatro izliyoruz. Senaryosunu Demirtaş yazmış. Baktık sahnede Demirtaş’ın eşi CHP İstanbul İl Başkanı, Kılıçtaroğlu’nun eşi ve de İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu’nun eşi var. Kimdir bu Demirtaş? PKK’nın partisinin eş başkanı, PKK’lıları sokağa çağırıp elli üç kişinin ölümüne sebep olan “PKK’lıların cenazesine gitmeyenleri partiden atarım” diyen, daha “Biz Öcalan’ın heykelini dikeceğiz” diyen adam. Bu adamın tiyatrosunda CHP’lilerin ne işi var? Seçim bedeli mi ödüyorlar? Korkarım Demirtaş bunlara Öcalan’ın heykelini de diktirecek. Gidişat oraya doğru gibi. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek